Muška 'streetstyle' moda

29.01.2018.

17:17

Autor: DJH/M.Š.

-

-

Foto: - / -

Moda je više usmjerena ženama nego muškarcima. Razloga je mnogo, ali nećemo o tome, nego ćemo modni blok posvetiti muškarcima i modnim dizajnerima koji stvaraju upravo za njih.
Moda je nekako puno više usmjerena ženama nego muškarcima. Razloga je mnogo, ali nećemo danas o tome, nego ćemo modni blok posvetiti muškarcima i modnim dizajnerima koji stvaraju upravo za njih. Ovoga puta nećemo o svečanim odijelima već o onoj svakodnevnoj modi, odjeći u kojoj susrećemo muškarce svakoga dana. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska  o muškoj svakodnevnoj modi govorili su Antun Aščić koji stvara pod nazivom Anthony Avangard i Dražen Pehar iz brenda Ulice.
Antun Aščić, alias Anthony Avangard (24) natjecao se 2014. na Fashion Incubatoru, što u je osiguralo pozivnicu za Cro A Porter.Tamo je predstavio tri kolekcije, a 2017.predstavlja na Bipa Fashion.hr-u, još dvije kolekcije. Inspiraciju crpi, kako kaže, iz književnosti, umjetnosti, retro kulturi, sportskoj odjeći i u hrabrim posebnim likovima (stvarnim i nestvarnim). Primjerice, za jednu kolekciju inspiracija mu je bio Antuntun Grigora Viteza, a prije toga američki vojnik Desmond Doss iz filma Greben spašenih koji nije htio ubijati ljude, već je služio vojsku kao nenaoružani medicinar koji je spašavao živote. Inspirirali su ga i Mali Princ, Bongo iz Smogovaca, biciklizam i  Univerzijada 87' i nogometaši.
Pod brendom Ulice skriva se sportska i svakodnevna odjeća nadahnuta životom na cesti. Ulice izazivaju pažnju onih koji od svog oblačenja zahtijevaju posebnost i prepoznatljiv kroj, ali i izvrsnu kvalitetu uz pristupačne cijene. Ulice su međunarodni brend sa sjedištem u Hrvatskoj osnovan u svrhu osvajanja urbanog potrošača, a dostupan je isključivo online.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!