13:54 / 22.11.2018.

Autor: V.K./Hina

Muzej realnosti ove se godine postavlja u tunelu Grič

-

-

Foto: - / -

UNICEF-ov Muzej realnosti prvi put će gostovati u tunelu Grič, gdje će od 1. do 11. prosinca u interaktivnoj priču prikazati doživljaje stvarnosti djece u Hrvatskoj i svijetu.
U sklopu popularnog Adventa u Zagrebu UNICEF-ov Muzej realnosti prvi put će gostovati u tunelu Grič, gdje će od 1. do 11. prosinca u interaktivnoj priču i uz pomoć, instalacija, virtualne stvarnosti i 'živih' eksponata prikazati doživljaje stvarnosti djece u Hrvatskoj i svijetu.

Muzej realnosti otkrit će što povezuje obitelji iz Splita i Bangladeša, kako je njihova obitelj povezana s obitelji iz Jordana te postati dio obitelji djevojčice koja odrasta u dječjem domu.

"Ono najvrjednije što imamo u životu nije materijalno. To je obitelj, koju čine ljudi koji su uz nas i koji nam pružaju podršku, sigurnost i ljubav", ističe se u najavi, dodajući da će Muzej pokazati kako su iako različite, ovisno o mjestu rođenja i okolnostima, obitelji po nekim stvarima i iste.

Posjetitelji će moći 'upaliti svjetlo' u tunelu Grič i time podržati UNICEF-ovu kampanju "Svako dijete treba obitelj" i pomoći osigurati udomiteljsku skrb za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Muzej realnosti protekle se tri godine održavao u Muzeju iluzija, a ovim iskorakom u tunel Grič od njega je napravio "prolaz kroz stvarnost u kojem svatko može biti dio promjene".

Đurđica Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj kaže kako je Muzej  realnosti iznimno  dobro prihvaćen, a posjetitelji pokazuju  da  su spremni povezati se s tuđim životnim pričama te kroz ta nova iskustva mijenjati  svarnost djece.

"Četvrta je godina posebna jer Muzej izlazi u popularni zagrebački tunel, čime će se još više približiti građanima.  Ove nas godine  Muzej podsjeća na ono najvrjednije što imamo naš u obitelj. Mnoga  djeca u Hrvatskoj još uvijek čekaju na svoje obitelji i zato  vas pozivamo da posjetite Muzej, doživite nešto novo i  pomognete promijeniti njihove stvarnosti", poručila je.

Muzej realnosti 2018. održava se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Na dan otvorenja, u subotu, 1. prosinca radno vrijeme Muzeja bit će od 12 do 22 sata, a preostale dane od 9 do 22 sata. Ulaz je slobodan.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!