15:05 / 29.08.2018.

Autor: HRT

Na 14. Pozitivnom koncertu svirat će Editorsi, Hladno pivo, PipsChips&Videoclips...

Editors (Foto: Rahi Rezvani)

Editors (Foto: Rahi Rezvani)

Foto: - / -

Tradicionalni Pozitivan koncert, posvećen obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, ove će se godine održati u petak, 30. studenog, i subotu, 1. prosinca, a organizatori najavljuju 14. izdanje kao najjače u povijesti.
Tradicionalni Pozitivan koncert, posvećen obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, ove će se godine održati u petak, 30. studenog, i subotu, 1. prosinca, a organizatori najavljuju 14. izdanje kao najjače u povijesti, koje će u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova predvoditi britanska glazbena skupina Editors, te domaći velikani rocka Hladno pivo i PipsChips&Videoclips.

Uz njih će na ovogodišnjem najvećem i najdugovječnijem domaćem dvoranskom rock događanju nastupiti i Nipplepeople, Jonathan, Bojana Vunturišević, M.O.R.T. i Ischariotzcky.

Pozitivan koncert organiziraju Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles agencija (LAA) sa ciljem ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a, te jačanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.

Kako se ističe u najavi, line up će predvoditi britanska grupa Editors, miljenici domaće publike i headlineri vodećih festivala poput Roskildea i Rock Werthera. Puni koncertni sat svirat će i Hladno pivo i PipsChips&Videoclips, kao glavni izvođači drugog dana koncerta.

Grupa Jonathan upisat će svoju drugu svirku na Pozitivnom koncertu, dok debitiraju čak četiri izvođača Nipplepeople, M.O.R.T., Ischariotzcky i Bojana Vunturišević.

U trinaest godina održavanja, Pozitivan koncert okupio je oko 100.000 posjetitelja te postao najvažniji domaći glazbeni događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!