12:49 / 16.11.2021.

Autor: V.G./Hina/HRT

Na dražbi uskoro više od 900 predmeta Claptona, Presleya, Madonne i Cobaina

Madonna

Madonna

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Više od 900 predmeta koji su pripadali nekima od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda, među kojima su Eric Clapton, Elvis Presley, Madonna, Michael Jackson i Kurt Cobain, ovaj će tjedan biti ponuđeni na dražbi u New Yorku.

Najviša se cijena očekuje za akustičnu gitaru koja je bila u vlasništvu Erica Claptona, a na njoj je svirao uživo na koncertu u Londonu godine 1970.

Njegova Martin gitara na dražbi bi mogla postići cijenu od 300.000 do 500.000 dolara, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions.

Licitacija za gitaru i ostale predmete održat će se u petak i subotu u Hard Rock Cafeu u New Yorku i online.

Gitara na kojoj je svirao Presley, a poklonio ju je Normanu Taurogu, redatelju brojnih filmova u kojima je pjevač glumio, mogla bi postići cijenu
od 90.000 dolara.

Na aukciji će biti ponuđeno i odijelo koje je nosila Madonna u filmu "Evita", a vrijednost mu je procijenjena na 12.000 dolara.

Među ostalim predmetima na dražbi će se naći i haljine Amy Winehouse i Katy Perry te nekoliko predmeta koji su pripadali članovima rock benda Nirvane i Kurtu Cobainu.

- Imamo vrlo rijetku Cobainovu fotografiju iz tinejdžerskih dana i ulaznice za koncerte Nirvane. Bilo što od Kurta Cobaina vrlo je traženo, rekao je Nolan.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!