15:31 / 15.05.2019.

Autor: Leo Škrinjarić/I.H./HRT

Na igrama samaca više od 160 sudionika

-

-

Foto: - / -

Mnogi od njih upravo su na ovakim susretima pronašli srodnu dušu.
Na novouređenoj virovitičkoj šetnici proteklog su vikenda održane međunarodne igre samaca koje su na druženju okupile oko 160 sudionika iz Varaždina, Koprivnice, Čakovca i slovenskog Hoča pri Mariboru. Mnogi od njih upravo su na ovakim susretima pronašli srodnu dušu.

Na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića natjecatelji su se okušali čak u pet sportskih disciplina, od viseće kuglane i pikada pa sve do bacanja karika i teniskih loptica. Kako bi postigli dobar rezultat, neke od ekipa s pripremama za ovakvo natjecanje počinju dosta rano.

- Pripremamo se uvijek jedno mjesec dana prije nego krenemo na natjecanja, pripremamo se da malo treniramo dva puta tjedno i tako, ljudi nam dolaze uživaju, ali najviše nas raduje što se družimo, rekla je Barbara Matoničkin iz Udruga samaca Koprivnica.

Prošle godine na igrama samaca u Koprivnici virovitička udruga samaca Živi život osvojila je prvo mjesto stoga im je ove godine pripala čast biti domaćin međunarodnom natjecanju i druženju samaca i osamljenih. Udruga ujedno ove godine obilježava i desetu obljetnicu uspješnog djelovanja, a danas u raznim aktivnostima okuplja osamdesetak članova.

- Cilj je ustvari bio taj prije deset godina da jednostavno samce i osamljene na neki način oživimo, kako se kaže, da znaju da pripadaju ovom društvu, da se s nama druže, mi imamo x raznih aktivnosti od aerobika, radionica plesova, kazala je Gabriela Arapinac, predsjednica Udruge samaca "Živi život" iz Virovitice.

A takva druženja, kako doznajemo, urode ponekim ljubavima, ali i brakom. U sportskim natjecanjima ekipno najbolja je bila koprivnička udruga samaca, a sljedeći ovakvi susreti i natjecanja održat će se iduće godine u Varaždinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!