Na kvizaškom natjecanju u Zadru i lovci iz Potjere

16.09.2023.

14:54

Autor: Vijesti/P.F./HRT

U Zadru se održava Memorijal Mirka Miočića u spomen na našeg najpoznatijeg igrača kvizova. Prijavilo se 320 kvizaša koji će se natjecati u tri discipline individualnom, ekipnom i kvizu parova. 

Na kvizaškom natjecanju sudjeluju i poznati lovci iz Potjere Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, Morana Zibar i Sven Marcelić te Mario Kovač.

U Zadru su danas i sutra okupljeni svi koji nešto znače na kvizaškoj sceni u Hrvatskoj i šire. Ovo je najjača kvizaška manifestacija u Hrvatskoj i već dugo nije samo hrvatska, prešla je hrvatske granice, rekla je novinarka HRT-a Ana Marušić javljajući se iz Zadra.

Razgovarala je s organizatorom natjecanja Lovrom Jurišićem, predsjednikom udruge KviZD, koji je ispšričao što se događa u Zadru na memorijalu Mirka Miočićam, gdje vlada gužva.

- Gužva je vjerojatno zato što radimo dobar posao kao organizatori, zato što ovo radimo već sedmi put. Radimo uspomenu na velikana Mirka Miočića i većina kvizaša u Hrvatskoj i puno šire želi ispoštovati njegovo ime i njegovu ostavštinu pojavljivanjem ovdje. A stalno se vraćaju zato što igramo vrlo kvalitetne kvizove. Svi najjači igrači su uvijek tu, a ljudi se vole uvijek okušati pred najjačima rekao je Jurišić.

Bit igre je naravno nadmetanje svakoga. Dosad se igralo na hrvatskom, a ove godine ne više samo na hrvatskom.

- Iako smo uvijek imali stranih igrača od prvog memorijala kada je došao jedan od najboljih kvizaša iz Srbije Ivan Andonov koji je s nama svake godine. Ovo je prva godina da netko igra kviz koji ne razumije hrvatski jezik. Radi se o gospodinu Paharu Gupti koji živi u Švicarskoj i koji je na svjetskoj razini jak igrač. I baš nam je drago da nam je došao netko tko je pravi stranac, istaknuo je Jurišić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!