13:32 / 05.12.2018.

Autor: T.V./HRT

Na Pagu se otvara prvo umjetno klizalište

-

-

Foto: - / -

U 18 sati u Pagu će bit otvoreno prvo umjetno klizalište ikada napravljeno na otoku. Klizalište je uređeno u jednom od nekadašnjih skladišta soli, koje se u Pagu uobičajeno naziva II. magazin.
U 18 sati u Pagu će bit otvoreno prvo umjetno klizalište ikada napravljeno na otoku. Otvorenje klizališta uveličat će nastup polaznika Dječjeg vrtića „Paški mališani“ i dolazak Svetog Nikole, a očekuje se i dolazak velikog broja građana s cijelog otoka Paga. Na dan otvorenja klizališta, 6.prosinca klizanje će za sve biti besplatno.

"Ovo klizalište je postavljeno, jer želimo s nečim novim razveseliti prije svega djecu i mlade, a onda i sve druge koji vole i znaju klizati", rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. "Cijeli ambijent oko klizališta je napravljen tako da i roditelji i djeca koja dolaze na klizanje imaju u čemu uživati."

Klizalište je uređeno u jednom od nekadašnjih skladišta soli, koje se u Pagu uobičajeno naziva II. magazin. Uz klizalište postavljeni su adventske kućice s raznovrsnom ponudom, hrane, slastica, pića, a cijeli je prostor bogato ukrašen u duhu Adventa.

Klizalište je središnji dio ovogodišnjeg Adventa u Pagu. U ovogodišnjoj paškoj božićnoj bajci bit će raznih programa, među ostalim tu je i kuća Djeda Božičnjaka, koncerti, dječja lutkarska predstava, vrtićke i školske predstave, predavanja i radionice, te božićni domjenak s građanima koji i ove godine organizira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!