21:04 / 07.01.2021.

Autor: HRT

Na pitanju o Coco Chanel iskoristila sve džokere i netočno odgovorila

Ana Vlaisavljević

Ana Vlaisavljević

Foto: - / -

Ana Vlaisavljević na pitanju za 32.000 kuna upotrijebila je sve džokere te ponudila netočan odgovor. Tražilo se ime Francuskinje koja je za vrijeme okupacije ljubovala s njemačkim diplomatom, zbog čega se po završetku rata preselila u Švicarsku.
U prvom ovogodišnjem "Milijunašu" dvoje natjecatelja imalo je priliku sjesti u vrući stolac nasuprot Tarikovu - Igor Mavrin, "nastavljač" iz posljednjega izdanja game-showa minule 2020. te vlasnica prvoga večerašnjeg najbržeg prsta, Karlovčanka Ana Vlaisavljević. I dok je Igor osvojio 125.000 kuna, Ana je na pitanju za prelazak drugoga praga upotrijebila sve džokere te ponudila netočan odgovor, kviz napustivši s 1000 kuna.

Igor Mavrin emisiju je započeo otvaranjem 9. pitanja za 16.000 kuna. Promišljanjem te slijedom logičnog eliminiranja pojedinih ponuđenih odgovora, ali i uz dozu hrabrosti, za poslijedoktoranda na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku do pitanja za 125.000 kuna sve je teklo glatko i bez upotrebe džokera - od pitanja o tituli Perikla, svescima Hugoovih "Jadnika" do afričke države gotovo 15 puta veće od Republike Hrvatske.

Znalce je upitao je li Getaldićevu, Petrićevu, Boškovićevu ili Vrančićevu teoriju prirodne filozofije Nietzsche smatrao "najvećim trijumfom nad osjetilima koji je dosad na Zemlji postignut".Ruke su podigla dvojica, a izabrani Bruno Robert ustvrdio je kako misli da je riječ o Petrićevoj teoriji.

Natjecatelj se odlučio potom i za džokera "zovi" čiji je pak odgovor bio Boškovićeva teorija. Poslušao je zvanoga džokera i osvojio 125.000 kuna. Ujedno je to iznos s kojim je i napustio popularni game-show jer je odustao na pitanju za četvrt milijuna kuna.Koliko je godina postojanja grad Rim proslavio u doba vladavine cara Marka Julija Filipa zvanog Arapin, glasilo je pitanje s ponuđenim odgovorima 100 godina, 500 godina, 1000 te 1500 godina. Njegov bi odgovor bio, rekao je, 1500 no točan je 1000 godina.

Prvi večerašnji najbrži prst imala je 35-godišnja Ana Vlaisavljević iz Karlovca, koja je upotrijebila džokera "zovi" upitavši ga, za prelazak drugoga praga, koja je Francuskinja za vrijeme okupacije ljubovala s njemačkim diplomatom, zbog čega se po završetku rata preselila u Švicarsku. Je li riječ o Coco Chanel, Edith Piaf, Simone de Beauvoir ili Irène Joliot-Curie?

Džoker nije znao. - Možda Simone, izjavio je. Potom je Ana zatražila i pomoć znalaca, a Ivan je istaknuo kako bi se odlučio za Coco Chanel.

Natjecateljica je naposljetku iskoristila i posljednjega džokera kojim je ostao sužen izbor na Coco Chanel i Edith Piaf te je za konačan odgovor ponudila ime slavne francuske šansonijerke Piaf. Kviz je napustila s osvojenih 1000 kuna.
Ukoliko niste pogledali večerašnju emisiju, pronađite je na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti neko vrijeme. Budite i sljedećega četvrtka uz kviz "Tko želi biti milijunaš?" i testirajte svoje znanje!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!