Na Savi se napokon nešto događa - Green River Festival

21.08.2020.

17:04

Autor: Fabijan Kale/Regionalni dnevnik/HRT

-

-

Foto: - / -

Posjetitelji se pokraj Hendrixovog mosta mogu tuširati solarnim tuševima, sunčati na prvom solarnom sunčalištu gdje mogu napuniti mobitele.
Zagreb je dobio novi festival - Green River Festival, koji se smjestio uz nasip pokraj takozvanoga Hendrixova mosta. Traje do 20. rujna i nudi bogat program.

Organizator - Udruga Priroda za sve odlučila se ponuditi nešto novo - od sporta, glazbe do radionica, ugostiteljske ponude.

- Ovo je nova generacija festivala koji spaja inovacije, prirodu, dobru zabavu, ljeto u gradu i prekrasnu rijeku Savu - kaže Ana Rosandić, organizatorica festivala.

Posjetitelji se pokraj Hendrixovog mosta mogu tuširati solarnim tuševima, sunčati na prvom solarnom sunčalištu gdje mogu napuniti mobitele.

- Solarne ležaljke posjeduju solarne panele, senzor temperature i senzor uv zračenja koji upozorava na preveliku razinu sunca u trenutku kada se sunčate - objašnjava Roko Lukenda, proizvođač solarnog sunčališta.

Sve je u skladu s održivim razvojem, pa se tako od odbačenog tekstila izrađuju maskice.

- Na laseru se izreže za minutu - dvije, meni treba minutu - dvije da sašijem i osoba dobije maskicu, za uslugu donira neku svotu, a mi recikliramo materijal i dobiju nosive maskice - kaže Kristina Škaler iz udruge Kreativna manufaktura.

Reciklirane su sjenice, prostor Babinjaka, sunčalište. Za nešto novo i ukusno 12. će se rujna pobrinuti Sportsko ribolovno društvo Pešćenica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!