09:54 / 21.05.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Na zabačenom brazilskom otoku rođena prva beba u 12 godina

-

-

Foto: - / -

Kako bi proslaviti taj rijedak događaj, stanovnici sada pomažu obitelji, donirajući odjeću za bebu.
Zabačeni brazilski otok na kojem je zabranjeno rađanje djece ipak slavi dolazak na svijet prve bebe u posljednjih dvanaest godina, piše BBC.

Fernando de Noronha, 370 kilometara od grada Natala imao oko 3000 stanovnika, ali ne i rodilište. Od rodilja se očekuju da se porode na kopnu.

Neimenovana žena u subotu je rodila djevojčicu i kaže da nije ni znala da je trudna i da je "ostala bez riječi". Vjeruje se da ima 22 godine.

U petak navečer osjetila sam bolove i kada sam otišla u kupaonicu vidjela sam kako mi se nešto spušta između nogu, rekla je za list O Globo. Stigao je djetetov otac i to uzeo. Bila je to beba, djevojčica, dodala je.

Novorođenče je ubrzo prebačeno u lokalnu bolnicu.

Otočne vlasti su priopćenjem potvrdile dolazak na svijet nove stanovnice.

Majka, koja ne želi otkriti identitet, dobila je trudove doma, prenosi list priopćenje vlasti. Obitelj tvrdi da nije znala za trudnoću, dodaju u upravi.

Kako bi proslaviti taj rijedak događaj, stanovnici sada pomažu obitelji, donirajući odjeću za bebu.

Fernando de Noronha poznat je po nekim od najljepših plaža na svijetu i rezervatu zaštićenih morskih životinja - kornjača, kitova i rijetkih ptica.

Zbog osjetljivosti životinjskog svijeta na otoku je na snazi stroga kontrola broja stanovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!