19:42 / 15.05.2020.

Autor: K.D./HRT/Porin

Nagrada Porin: J.R. August ima album godine, Urbanu pet nagrada!

-

-

Foto: - / -

Sve najbolje što se dogodilo u glazbi u 2019. i ove će godine je ovjenčano nagradom Porin, čiju smo posebnu, 27. dodjelu izravno prenosili, a snimku pogledajte na YouTubeu.
Dodijeljene su prestižne nagrade Porin - prvi put u 27. izdanju, zbog pandemije koronavirusa, svečanost je emitirana iz HRT-ova studija umjesto dvorana, a glazbenici su se uključivali modernim tehnologijama.

U vrlo jakoj konkurenciji na ovoj posebnoj dodjeli, najveći uspjeh postigli su Urban & 4 sa suradnicima -  nagrađeni su u čak pet kategorija. Pjesma Iskra autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album Live at Lisinski, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom,  osvaja Porin za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobiva Porin za najbolju snimku istoimenog albuma. Ante Gelo dobitnik je Porina za najbolji aranžman pjesme Sutra ćemo pričati s albuma Urban&4 & Zagrebačka filharmonija live, istoimenih izvođača. 
Važne je nagrade osvojio i mladi glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August - za novog izvođača godine, za Najbolji album Dangerous Waters, čiji je i producent i za najbolji album alternativne glazbe! Cijelu dodjelu pogledajte na YouTube kanalu:

"