22:48 / 28.04.2020.

Autor: I.Z./HRT

Nagrada "Večernjakova ruža" održana u virtualnom izdanju

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gledatelji u izravnom prijenosu na HRT-u osjetili dašak glamura uz poštivanje svih mjerila socijalnog distanciranja. Bez obzira na pandemiju, dobre energije i zabave nije nedostajalo.
Prijenos ovogodišnjeg izdanja Večernjakove ruže, najstarije i najprestižnije medijske nagrade u Hrvatskoj, večeras smo mogli pratiti na dosad neviđen način – nominirani su se videovezom javljali iz svojih domova.

Jedna je od posljedica pandemije koronavirusa i ta da su od ožujka otkazane i odgođene sve manifestacije i koncerti kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, ali to nije spriječilo organizatore da zaslužnima na jedinstven način dodijele Večernjakove ruže.

Tako su gledatelji u izravnom prijenosu na HRT-u osjetili dašak glamura uz poštivanje svih mjerila socijalnog distanciranja. Bez obzira na pandemiju, dobre energije i zabave nije nedostajalo.

Večernjakova ruža dodijeljena je u sedam kategorija: za TV osobu godine, radijsku osobu godine, glumačko ostvarenje godine, glazbenika godine, TV emisiju godine, radijsku emisiju godine i novo lice godine.

Radijskom emisijom godine proglašena je emisija Povratak u budućnost s radija HRT – HR 2, dok su Ružu za najbolje radijske voditelje osvojili Marko Bratoš i Hrvoje Kečkeš s Narodnog radija.

Nagrada za novo lice godine pripala je mladoj glumici Tari Thaller. U kategoriji glumačkog ostvarenja godine slavila je Jelena Miholjević, dok je glazbenikom godine proglašen Tony Cetinski.

Emisija Provjereno osvojila je Ružu za najbolju TV emisiju u protekloj godini, dok je Zoran Šprajc proglašen najboljim TV licem.

Svečanost dodjele vodili su Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić, a nastupile su neke od naših najvećih glazbenih zvijezda.

Ovu posebnu večer dodatno su zajedničkim nastupom uveličali Let 3 i Tereza
Kesovija
, koji su izveli pjesmu "Sam u vodi", a osim njih nastupili su Toni Cetinski i klapa Sebenico, koji su izveli "Ti, samo ti", Psihomodo pop nastupio je s pjesmom "Sve će biti u redu", a Nina Badrić otpjevala je "Za dobre i loše dane".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!