Najbolji turistički animator ima širok osmijeh i posebnu energiju

02.11.2018.

18:42

Autor: T.V./N.G./HRT

-

-

Foto: - / -

Punoljetnost je prvi uvjet, dok gornje granice nema. Nužno je poznavanje minimalno jednog stranog jezika, eventualno iskustvo rada s djecom te sportsko znanje za odrasle.
Kako turisti postaju sve zahtjevniji, tako sve važniju ulogu u punudi čine i turistički animatori. Sve je više agencija koje ih zapošljavaju, a jedna je od njih organizirala skup za animatore. U Opatiju ih je stiglo šestotinjak, najviše iz Italije, Njemačke i Nizozemske, ne bi li i mladima u Hrvatskoj približili ovaj posao.

Najbolji turistički animator ima velik osmijeh i posebnu energiju, radi za tim i pokreće ga. Najbolji hrvatski animator jest Juraj Kirchofer iz Slavonskoga Broda sa šestogodišnjim iskustvom u animaciji turista po Istri i Dalmaciji. "Krenulo je više onako sezonski, prije fakulteta, kao nešto da malo radim i da sa strane zaradim. A nastajalo je s nekakvom ljubavi perma tome poslu. Ja sam se stvarno pronašao i dalje uživam u tom poslu", ističe Juraj.

Punoljetnost je prvi uvjet, dok gornje granice nema. Nužno je poznavanje minimalno jednog stranog jezika, eventualno iskustvo rada s djecom te sportsko znanje za odrasle.

Tri dana druženja bit će dovoljno za prezentaciju sposobnosti animiratora gostima. Ovi turistički animatori taj posao rade cijelu godinu te šire pozitivne vibracije - i to ovdje rade besplatno.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!