Najbrži automobili na svijetu demonstrirali snagu u Velikoj Gorici

03.09.2022.

Zadnja izmjena 12:40

Autor: Jelena Šarić/Dnevnik/Vijesti/HRT/D.M./B.A.

Utrke ubrzanja sudionika Supercar Owners Circlea

Utrke ubrzanja sudionika Supercar Owners Circlea

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Nakon što se jučer predstavila ispred zagrebačke katedrale, karavana 60 automobila vrijednih oko 150 milijuna švicarskih franaka stigla je u Veliku Goricu. Rijetki modeli Bugattija, Ferrarija, Lamborghinija, ali i Rimčeva Nevera privukli su mnoge.

Na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra tisuće gledatelja dočekale su karavanu najekskluzivnijih automobila na svijetu. Među njima je prvi put na europskom tlu predstavljen novi Aston Martin Valkyrie AMR Pro, a posebnu pažnju privukao je i novi Bugatti.

Jurilice su pokazale performanse na velikogoričkoj pisti, nakon čega kreću prema Dalmaciji, na putovanje od tisuću kilometara. To je prvi put da će ovakav klub ekskluzivnih automobila voziti na otvorenoj cesti s obzirom na to da se oni inače mogu vidjeti samo na sajmovima i trkaćim stazama. 


- Nakon prošlogodišnjeg uspješnog eventa, jako im se svidjelo kod nas, jako im se svidjela klima, ceste... Ove godine bilo je puno lakše, rekao je partner Supercar Owners Circlea Marko Fratrić.


- Meni je jako lijepo vidjeti da se spoji ljepota Hrvatske i činjenica da je Hrvatska sad vodeća u industriji hiperautomobila, jer sjedište Bugatti Rimca je ovdje. To što se inače događa u nekim tvornicama, pogonima, to ljudi šire ne mogu vidjeti, a sada imaju priliku to nekako iskusiti sami, vidjeti najbolje aute na svijetu na jednom mjestu, rekao je Mate Rimac.

U karavani je i Peace Car - auto mira, koji je, kako je voditeljica odnosa s javnošću SOC Croatia Lana Pavić rekla jutros za HTV-ove Vijesti, osmislila organizacija SOC-a u kolaboraciji s Aston Martinom, i koji prvu promociju ima upravo u Hrvatskoj. Auto je dizajniran kao reakcija na rat u Ukrajini.

- Šaljemo poruku mira u cijeli svijet, rekla je Pavić.

Više pogledajte u javljanju:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!