Najstariji pas na svijetu je 21-godišnja čivava

08:32 / 19.04.2022.

Autor: HRT/Hina

Čivava, arhivska fotografija

Čivava, arhivska fotografija

Foto: Kritty / Shuttrstock

Čivava s Floride imena TobyKeith proglašena je najstarijim psom na svijetu u dobi od 21 godinu i 66 dana, objavila je Guinnessova knjiga rekorda.

Gisela Shore iz grada Greenacres, na američkom poluotoku Floridi, rekla je da je TobyKeitha udomila iz skloništa kada mu je bilo samo nekoliko mjeseci.

- Volontirala sam u skloništu za životinje 'Peggy Adams' i jedan od zaposlenika mi je spomenuo stariji par koji želi pokloniti psića jer se više ne mogu brinuti za njega. Našla sam se sa starijim parom i upoznala sićušnu čivavu. Nazvali su ga Peanut Butter (maslac od kikirikija). Poslije sam ga preimenovala u TobyKeith, rekla je Shore za Guinnessovu knjigu rekorda.

Shore je rekla da je počela sumnjati da bi TobyKeith mogao biti najstariji pas na svijetu kada je navršio 20 godina. Guinness je potvrdio da je 16. ožujka imao 21 godinu i 66 dana, što ga čini najstarijim živim psom. Čivave u pravilu žive između 12 i 18 godina.

- Ljudi ne vjeruju koliko dobro izgleda za svoju dob, kazala je Shore. Najveća starost nekog psa zabilježena je 14. studenog 1939. kada je uginuo australski govedar imena Bluey s 29 godina i 5 mjeseci.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!