11:14 / 21.07.2020.

Autor: Reuters/Hina/V.M.

Nakon 34 godine prestaje izlaziti kultni britanski časopis ‘Q’

-

-

Foto: - / -

Britanski glazbeni časopis ‘Q’ gasi se nakon 34 godine postojanja, nakon što je pandemija koronavirusa drastično naštetila poslovanju.
Britanski glazbeni časopis ‘Q’ gasi se nakon 34 godine postojanja, nakon što je pandemija koronavirusa drastično naštetila poslovanju.

Urednik Ted Kessler objavio je vijest o gašenju tog mjesečnika u ponedjeljak na Twiteru: Pandemija nam je to učinila i ništa više se ne može učiniti, napisao je.

Na Twiteru je podijelio sliku naslovnice posljednjeg izdanja koje izlazi 28. srpnja i pismo urednika koje je napisao. Kesler se u pismu urednika ispričava javnosti ‘zbog neuspjeha da održi ‘Q’.

U nadolazećem, posljednjem izdanju pod nazivom ‘Adventures with legends 1986 to 2020’, sabrani su neki od najboljih intervjua, uključujući onaj s Davidom Bowiejem, Joni Mitchell i Princeom.

Njemački izdavač Bauer Media Group stavio je časopis ‘Q’ na prodaju u svibnju nakon naglog pada u prodaji i prihodima od reklama tijekom pandemije koronavirusa.

Tiraža časopisa opala je na 28 tisuća primjeraka mjesečno u odnosu na vrhunac iz 2001. godine kada je prodano 200 tisuća primjeraka.

Bauer Media kaže kako će najvjerojatnije i časopis ‘Modern Classics’ prestati izlaziti jer tvrtka nije uspjela pronaći nove kupce za dvije publikacije.

Magazin ‘Q’ osnovali su 1986. godine Mark Ellen i David Hepworth, koji su bili voditelji BBC-jeve televizijske glazbene serije ‘Whistle Test’.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!