Nakon dvije godine pauze vraćaju se festivali na sjeveru zemlje

20.07.2022.

16:39

Autor: Ivica Grudiček/M.M./Regionalni dnevnik/HRT

Počinje jubilarni 10. Forestland

Počinje jubilarni 10. Forestland

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Nakon dvije godine COVID pauze vraćaju se festivali na sjeveru zemlje. Uskoro će Porcijunkulovo i festival balona u Prelogu, a za dva dana međimursko Brezje će postati destinacija za partijanere - počinje jubilarni 10. Forestland.

Sve je počelo prije više od desetljeća u vinogradu, a danas je jedan od respektabilnijih festivala elektroničke glazbe u regiji koji privlači desetak tisuća "partijanera". To je Forestland - festival rođen usred šumarka i kukuruza.

- U proteklih deset godina prošlo je tuda 500-injak različitih izvođača, od live nastupa, repera trepera i DJ-a, rekao je Krešo Biškup, organizator.

Upravo danas je sve spremno za početak. Tri pozornice, zvučnici, DJ pultovi, bazen za osvježenje tijekom vrućina...

- Dobra stvar je u ovom području gdje se nalazimo okruženi smo šumom i ona pet stupnjeva rashladi. U večernjim će satima biti ugodno kao i kroz noć, istaknuo je Saša Mikac, organizator.

Šezdesetak DJ-eva rasplesat će posjetitelje na tri pozornice od petka do nedjelje. Sadržaja je više nego ikada prije.

Upravo ovaj festival privlači tisuće gostiju koji su već rezervirali smještaj. I popularizirali naše male regije koje su još donedavno bile - nepoznate.

- Toga nigdje nema. Udruge mladih odavde pa iz Čakovca su se okupile, pokušali su napraviti nešto za sebe, a izraslo je u nešto veliko, rekao je Anđelko Nagrajsalović, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu.

Stoga ne iznenađuju projekcije turističkih zajednica na sjeveru da će ova godina biti uspješnija po dolascima gostiju od rekordne 2019."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!