08:16 / 14.02.2018.

Autor: Hina

Nakon podizanja prtljage uputite se na šalter po dozvolu za vjenčanje

-

-

Foto: - / -

Industrija vjenčanja donosi lokalnom gospodarstvu zaradu veću od dvije milijarde dolara na godinu, a okrug Clark svake godine izda oko 80.000 dozvola za brak.
U tjednu kada se slavi Valentinovo, lokalne vlasti Las Vegasa, omiljenog američkog odredišta za ekpresna vjenčanja, pojednostavile su postupak te parovi dozvole podižu već u zračnoj luci, odmah pošto podignu prtljagu.

Okrug Clark u čijoj su nadležnosti vjenčanja u Las Vegasu otvorio je poseban ured za izdavanje dozvola za vjenčanje u međunarodnoj zračnoj luci McCarran.

Vrlo sam zadovoljna jer je mnogo stresnije nakon dolaska u zračnu luku uputiti se u okružni ured i ondje čekati, objasnila je Stefani iz Dallasa u Teksasu koja je došla vjenčati se s Kishom.

Privremeni kiosk s dozvolama za brak ostaje otvoren do 17. veljače. Lokalne vlasti naplaćuju 77 dolara dozvolu koja vrijedi posvuda u Vegasu gdje većina većih hotela i restorana ima kapelice za sklapanje brakova, ali vrijedi i  za najpopularnije kapelice Cannabis,  Elvis (Presley), Kapelica u oblacima (Chapel in the Clouds) ili Viva Las Vegas.

Industrija vjenčanja donosi lokalnom gospodarstvu zaradu veću od dvije milijarde dolara na godinu, a okrug Clark svake godine izda oko 80.000 dozvola za brak, više nego ijedan drugi u Sjedinjenim Državama.

Gotovo 1500 dozvola izdaje se upravo na Valentinovo. Ove godine bit će osobito živo u Las Vegasu jer Valentinovo pada dva dana prije kineske Nove godine i poklapa se s početkom trodnevnog vikenda za Amerikance.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!