18:14 / 24.03.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Naručite pjesmu omiljenog pjevača ili virtualno otputujte

-

-

Foto: - / -

Među brojnim inicijativama koje su se pojavile zbog potrebe da što više budemo u izolaciji pojavila se još dvije - #glazbomprotivpanike, inicijativa pokrenuta na Massimovom Instagramu te druga kojom putoholičari pozivaju sve da ostanu doma.
Među brojnim inicijativama koje su se pojavile zbog pojave korona virusa i potrebe da što više budemo u izolaciji pojavila se još dvije - #glazbomprotivpanike i 'Putoholičari' pozivaju sve ostanu doma. Inicijativa #glazbomprotivpanike pokrenuta na Massimovom Instagramu preplavila je društvene mreže glazbom domaćih glazbenika te brojni putoholičari pozivaju sve da ostanu doma - kroz svoje video uratke.

Naziv putoholičarske inicijative je 'CTF karantena' po CTF-u - Croatian Travel Festivalu koji se od 2012. godine održava u Šibeniku.

- Taj festival je platforma koja okuplja najveći broj putnika i putopisaca koji dolaze publici uživo prenijeti svoja iskustva s putovanja, predstaviti knjige ili dokumentarne filmove, poslušati priče drugih kolega putnika, razmijeniti iskustva i družiti se, pojašnjava Vlatka Vužić iz agencije Artkom.hr koja stoji iza obje inicijative.

Sve objave i komunikacije sada su se preselile na društvene mreže gdje putoholičare možete pratiti uz oznake #ostanidoma #putujvirtualno #akmogujamozesiti.

Druga inicijativa koju je Vlatka pokrenula zove se #glazbomprotivpanike: Pjevanje Talijana na balkonima, ali i potreba da se prostor utjecaja koji poznate osobe imaju iskoristi na pametan način, bila je poticaj da osmislim i pokrenem inicijativu #glazbomprotivpanike, kaže Vlatka.

Pravo je vrijeme da poznate osobe, u ovom slučaju glazbenici, iskoriste svoj doseg i utjecaj da pratiteljima prenesu pozitivne poruke, da ih zamole da prate isključivo upute nadležnih, da ne paničare i da ostanu doma kako bi zaštitili sebe i druge. Inicijativa pokrenuta na Massimovom Instagramu.

- Kako bi im taj boravak doma svima bio ugodniji, Massimovi kolege glazbenici su pozvani da se uključe u inicijativu na način da na svojim društvenim mrežama, uz te važne poruke, dijele glazbu kako bi doprinijeli širenju pozitive koja nam je sada itekako potrebna, objavila je Vlatka Vužić na Facebook profilu inicijative.

Mnogi su se već  odazvali: U inicijativu su tako do sada uključili Tony Cetinski, Marko Tolja, Ivana Kindl, PsihomodoPop, Vatra, Vanna, Lucija Čustić Luce, Nika Turković, Aklea Neon, SunU, Saša Lozar,  Marko Kutlić, Maja Posavec, Mario Petreković, Pavel, Meritas, Boris Štok i brojni drugi mladi glazbenici koji će tek postati poznata imena, kompletna mlada Voice ekipa, a uključili su se i klasični ansambli poput Zagrebačkih solista pa čak i dječji zborovi i glazbene škole, nabraja Vlatka Vužić.

Njihove se objave mogu pratiti na Instagramu uz oznaku #glazbomprotivpanike, tim je putem moguće i naručiti pjesmu koju će vaš omiljeni glazbenik izvesti na društvenoj mreži.

O obje inicijative u emisiji Dobro jutrom Hrvatska razgovarali smo s Vlatkom Vužić, a video pozivom se u program uključio i pjevač Marko Tolja:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!