Natali Dizdar + dio Mayalesa = Beti

01.07.2020.

16:58

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Predstavljamo bend Beti, novi sastav na glazbenoj sceni kojeg čine iskusni glazbenici - Natali Dizdar te članovi grupe Mayales Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Priča se da osvajaju na prvo slušanje.
Predstavljamo bend Beti, novi sastav na glazbenoj sceni kojeg čine iskusni glazbenici - Natali Dizdar te članovi grupe Mayales Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Priča se da osvajaju na prvo slušanje.

Dugogodišnji prijatelji i suradnici svoj novi projekt predstavljaju singlom ‘Slobodna’, a nadaju se da će do jeseni objaviti EP za koji imaju pripremljenijih pet pjesama.

- Bend je nastajao netipičnim, a možda i obrnutim procesom nego što inače nastaju bendovi, prvo smo Luka i ja počeli snimati ideje, a onda razmišljati koga bi to sve uključivalo. Priključio se Pavle, pa onda i Natali, a na kraju smo se nekako uspjeli dogovoriti i za ime, objasnio je Vlado Mirčeta.

Ideja za off-projektom kuhala se kod Vlade i Luke već neko vrijeme. Imali su ideje koje su htjeli iskazati kroz svoju priču, a presudan je trenutak bilo piće na Trešnjevci kada je i Pavle izrazio želju da im se pridruži.

- Nakon toga smo počeli polako snimati. Postavilo se pitanje tko će pjevati, a Natali je u to vrijeme imala fazu traganja za nečim novim i drugačijim i tako se uklopila u cijelu priču, dodaje Luka.

Natali Dizdar tom je projektu, osim ekipe, privukao je i drugačiji zvuk od uobičajenog: Ideja je bila napraviti glazbu koja je malo drugačija od onoga što radimo u svojim matičnim projektima. To je neki izlet u ono što jako volimo i slušamo privatno, sa slobodnijim formama koje nisu nužno pop, kaže Natali.

Beti se publici predstavlja singlom ‘Slobodna’ za koji spot snima Andrej Korovljev, a kojem je svoju umjetničku magiju tekstom podario frontmen Mayalesa Petar Beluhan.

Kako zvuče i što kažu o novom projektu članovi grupe Beti otkrili su nam gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!