Natjecateljica tražila džokera, a znate li vi ime konja bana Jelačića?

21.01.2021.

11:32

Autor: HRT

default error photo
Irena Hrković iz Jastrebarskog osvojila je 64.000 kuna no na pitanju za prelazak drugoga praga pomoć znalaca zamolila je upitavši ih na kojem zagrebačkom trgu nepomično stoji konj određena imena.
U ovotjednu izdanju popularnoga game-showa šansu postati milijunašima dobilo je dvoje natjecatelja, Branimir i Irena, koji su u vrući stolac nasuprot Tarikovu sjeli zahvaljujući igri Najbrži prst. Milijunaša nismo dobili no posljednja večerašnja natjecateljica Irena bila je uspješnija od Branimira. I dok je ona otvorila pitanje za 125.000 kuna na kojemu je odustala, Branimir je kviz napustio s 1000 kuna.

Irena Hrković iz Jastrebarskog džoker "zovi" upitala je tko nije imao sreće u filmu Riba zvana Wanda. Prvi je nastradao od dobermana, drugi od kombija, a treći od betonskog bloka. Je li riječ o koker španijelima, pomeranskim špicevima, jorkširskim terijerima ili francuskim buldozima?

- Koker španijeli bih ja rekao, izjavio je nesigurno džoker. Stoga je diplomirana inženjerka građevinarstva odlučila posegnuti i za onim "pola-pola". Bila je to odlična odluka jer se u njime suženu izboru ponuđenih odgovora nije našao i odgovor za koji bi se opredijelio zvani džoker. Naime, ostali su jorkširski terijeri i francuski buldozi, a natjecateljica je potom naumila pogađati odgovorivši jorkširski terijeri. U njenom je slučaju sreća pratila hrabre te je osvojila 16.000 kuna te stigla do pitanja za prelazak drugoga praga.

Na njemu je pak zamolila pomoć znalaca upitavši ih stoji li nepomično konj Emir na zagrebačkom Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića.

Javila su se dvojica, a prihvaćanjem odgovora odabranoga Brune Roberta, na Trgu bana Jelačića, Irena je osvojila 32.000 kuna.

Znavši da muzej Metropolitan Museum of Art ima Institut za kostime, za čiji se rad sredstva prikupljaju na godišnjoj modnoj svečanosti, stigla je i do pitanja za 125.000 kuna. A za taj je iznos trebala znati ili pogoditi na što se odnosi pojam dromomanija.Zbog njoj nepoznata spomenuta termina naposljetku nije nimalo dvojila te je odustala kući ponijevi 64.000 kuna. Pogađanjem bi, ustvrdila je, rekla da se pojam odnosi na bolesnu potrebu za putovanjem (a ne za kupnjom, plesom ili pićem) i - pogodila bi.

Ireninu nastupu u kvizu prethodio je nastup Branimira Topića iz Hrvatskog Leskovca. Do pitanja za 16.000 kuna Branimir je iskoristio pomoć znalaca te džoker "pola-pola", a kako bi došao do točnoga odgovora na pitanje kojom državicom vlada istoimena dinastija zatražio je i džokera "zovi". Od ponuđenih država Lihtenštajn, Monako, Brunej i Katar džoker je istaknuo kako misli da je riječ o Bruneju, sa 60-ak posto ocijenivši sigurnost u izrečeno. Branimir je potom ipak pogađao ponudivši Monako kao konačan odgovor pa je umjesto 16.000 kuna osvojio iznos prvoga praga s kojim je kviz i napustio, jer riječ je o dinastiji Lihtenštajn.  
 Ukoliko niste pogledali večerašnju emisiju, a želite vidjeti na kojim je pitanjima Branimir iskoristio prva dva džokera te na koja su pitanja večerašnji natjecatelji odgovorili s lakoćom, novo izdanje Milijunaša pronađite na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti neko vrijeme.

Budite i sljedećega četvrtka uz omiljeni kviz i testirajte svoje znanje!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!