Nekoliko crtica o ljubavi

14.02.2022.

17:32

Autor: Sanja Kos Bojanić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Valentinovo

Valentinovo

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Par crtica o ljubavi podjelili su s nama petogodišnjaci kao i oni koji su u ljubavi dočekali zlatni pir...


U dječjem vrtiću u Đurđevcu ovih je dana sve u znaku ljubavi.

Niku smo pitali zašto joj se sviđa Matej?

- Zato što sam već bila kod njega, kaže Nika i dodaje da joj se kod Mateja najviše sviđa soba. 

Na pitanje što je ljubav, Matej odgovara:

- Kad ti netko kupi čokoladu.

- Za mene je ljubav da me mama i tata vole, kaže Dora.

Poznati Đurđevčani Anica i Zdravko Šabarić svoju lijepu i sretnu ljubavnu priču žive već gotovo pola stoljeća, od studentskih dana. Sada su u mirovini, druže se s prijateljima, kuhaju, vrtlare, slikaju i dan im je, kažu, prekratak za sve što žele podijeliti.

- Cijeli život problemi postoje, ali mi smo doista od nule krenuli, nitko nam ništa nije dao sve smo sami gradili, nismo bili lakomi na materijalno više smo ono duhovno jedno u drugome podupirali i na taj način smo opstali, kaže Anica Šabarić.

- To je bila zapravo ljubav na prvi pogled, nije to bila ljubav zbog nekog interesa nego čisto ljubavni klik, dodaje Zdravko Šabarić.

Ovogodišnje Valentinovo počastili su se svečanim ručkom. Anica obožava cvijeće, pa joj Zdravko često upravo buketićem uljepša dan, ne samo za Valentinovo.

- Jednom ružicom, cvijetom koji kupite kod obrtnika ipak prehranjujete tu obrtničku obitelj, poručuje Irena Kovačić, predsjednica Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

Ako baš i ne volite Valentinovo jer vam se čini da ljubav koristi za prodaju, zaradu ili kič ipak je dobro da od 365 dana u godini imamo jedan dan posvećen ljubavi. Jer ljubav je svima važna! A ona živi kad se daje, kad se nekom dragom samo kaže - hvala ti!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!