14:38 / 02.01.2020.

Autor: HRT

Neodlučna publika natjecatelju pomrsila račune

-

-

Foto: - / -

Na pitanju za 16.000 kuna natjecatelj Hrvoje Starčević zatražio je pomoć publike, koja je jednak postotak glasova dala dvama odgovorima.
S kartom za nastup iz prošlotjedne emisije i džokerima "ostalima u prošloj godini", Vlado Karakaš u večerašnjem je izdanju popularnoga "Milijunaša" otvorio 10. pitanje za 32.000 kuna, dok su dvojica natjecatelja imala "najbrži prst" i priliku osvojiti milijun kuna. No neočekivano se dogodilo tijekom nastupa prvoga "najbržeg prsta".

Naime, na pitanju za 16.000 kuna Hrvoje Starčević, doktor dentalne medicine iz Zagreba, zatražio je pomoć publike ne bi li saznao je li Daniel LaRusso, Travis Bickle, Corben Dallas ili Rick Deckard slavni filmski lik prepoznatljiv po "vijetnamki", terenskoj jakni M-1965. Publika je 26 posto glasova dala Danielu LaRussou i Corbenu Dallasu. Samo jedan posto manje glasova dobio je Rick Deckard, a 23 posto glasova Travis Bickle.Hrvoje je izjavio da neće odustati pa se opredijelio za Daniela LaRussoa. Iako se s Vlajima popeo na Himalaju, nažalost, u kvizu mu nije uspjelo doći visoko. Napustio ga je s osvojenih 1000 kuna jer se radilo o liku kojega je u filmu Taksist utjelovio slavni Robert De Niro - Travisu Bickleu.

Natjecatelj je prethodno zapeo na 8. pitanju ne znajući tko je tijekom kampanje "Stotine cvjetova" pozvao građane da slobodno iznesu kritike na račun njegova režima. Je li riječ o Mao Ce Tungu, Polu Potu, Ho Ši Minu ili Nikiti Hruščovu?- Nemam pojma, priznao je te posegnuo za džokerom "zovi".

- Hruščov, mislim, rekao je džoker zbog čije je nesigurnosti upotrijebio i onaj "pola-pola" pa su ostali Mao Ce Tung i Ho Ši Min. Odlučio se za Mao Ce Tunga i tada osvojio 8.000 kuna.

Hrvojevu je nastupu prethodio onaj Vlade Karakaša koji je nastavio pohod iz prošle emisije. Vlado je za prelazak drugoga praga točno odgovorio da je erupcija Krakataua 1883. godine proizvela gromoglasni prasak koji se mogao čuti na udaljenosti većoj od 3000 km. Ostali ponuđeni odgovori bili su Pinatubo, Mauna Loa i Tambora.Tko leži na slavnom platnu na kojemu su još tamnoputa sluškinja i crna mačka? Glasilo je pitanje za 64.000 kuna. Konačnim odgovorom - Olimpija, a ne Velika Iza, Venera Urbinska ili Gola Maja, Vlado je osvojio spomenuti iznos.

Natjecatelj potom nije znao plače li, trči, pjeva ili spava protagonist "400 udaraca" u posljednje četiri minute filma, prije nego što se njegovo lice okrene kameri i "zamrzne". Istaknuo je da nije gledao film te je odustao. Naposljetku bi, rekao je, njegov odgovor bio da protagonist pjeva, no on u filmu ipak - trči.Posljednji u vrućem stolcu ovotjednoga "Milijunaša" bio je 26-godišnji Jakov Smilović rodom iz okolice Splita.

Na pitanju za 4.000 kuna u kojemu se tražilo ime političara koji je težinu svoga posla opisao upitavši se kako vladati zemljom s 246 vrsta sira, ponuđeni odgovori bili su Helmut Kohl, Silvio Berlusconi, John Major i Charles de Gaulle.

Nakon džokera "pola-pola" ostali su John Major i Charles de Gaulle, pa se inženjer strojarstva odlučio za ime ovoga zadnjega, te otvorio sljedeće pitanje.Natjecatelj je odgovorio i na posljednje večerašnje pitanje bez preostalih džokera. Pogodio je da je Jadranska magistrala, a ne Dalmatina, Istarski ipsilon ili Riječka obilaznica, prometnica u HAK-ovu stanju na cestama koja ima oznaku DC8.

Jakova Smilovića gledat ćemo stoga i sljedećega četvrtka, a do tada, ako niste, a želite provjeriti svoje znanje, pronađite posljednje izdanje kviza "Tko želi biti milijunaš?" na našoj multimedijskoj usluzi gdje će se nalaziti još neko vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!