13:50 / 06.10.2020.

Autor: B.A./HRT

Nepozvana i neočekivana gošća bolnice Rebro

Foto: Zoološki vrt Zagreb

Foto: Zoološki vrt Zagreb

Foto: - / -

U svlačionicu za medicinsko osoblje u podrumu KBC-a Zagreb na Rebru uvukla se - kuna bjelica.
U svlačionicu za medicinsko osoblje u podrumu KBC-a Zagreb na Rebru uvukla se - kuna bjelica.

➡️ Zagrebački ZOO slavi 95. rođendan i prvi rođendan mravojeda Nosonje

Kako su izvijestili iz zagrebačkog Zoološkog vrta, kuna sama nije znala pronaći izlaz, a njihovoj terenskoj ekipi odlučila je pokazati sve svoje atletske sposobnosti.

- Vitka je, elegantna i brza, pa je vješto jurcala slalom između ormara svlačionice. Pritom se pokušavala i sakriti. Štap, mreža i ostali alati naših hvatača bili su beskorisni. Jedini način da dođu do kune, bio je da je izmore. Usmjerili su je prema toaletu i u jedan kut postavili transportni spremnik. Premorena kuna sama je na kraju utrčala u spremnik vjerujući da se spasila. Naši kolege za njom su slavodobitno zatvorili vratašca, priopćio je Zoo.

Kako bi se uvjerili da je dobro, odvezli su je na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Veterinar je utvrdio da je riječ o zdravoj ženki koja odmah može biti puštena u prirodu. Zahvaljujući tome mala zvjerka uskoro će ponovo jurcati šumom, poručuju iz Zoološkog vrta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!