09:45 / 17.03.2021.

Autor: HRT/Hina/D.M.

Netflix krenuo u kontrolu korisničkih računa

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

U trajnome nastojanju da poveća broj pretplatnika, Netflix testira stroži pristup korisnicima koji dijele lozinke bilo kome izvan istog kućanstva. Velik je broj korisnika prijavio da ih je Netflix u zadnje vrijeme tražio da e-mailom ili SMS-om potvrde da su vlasnici računa.  

Ako ne živite s vlasnikom ovog računa, morat ćete imati vlastiti račun da biste nastavili s gledanjem, piše u Netlifxovu upozorenju koje se pojavljuje pojedinim korisnicima. Zatim im se nudi opcija da e-mailom ili porukom prime verifikacijski kod kojim će dokazati da su stvarni vlasnici.

Koliki su razmjeri ove istrage, još nije poznato. Netflix često isprobava razne mogućnosti i sadržaje, ali ne primjenjuje sve. Premda Netflix omogućuje stvaranje više profila na jednome računu, njima se smiju koristiti samo članovi istog kućanstva. No javna je tajna da brojni korisnici nastoje podijeliti troškove pretplate među više kućanstava.

Netflix, kojemu je u pandemiji porastao broj pretplatnika, i prije je najavljivao da će prema tome biti stroži. Trenutačno Netflix u svijetu ima više od 200 milijuna pretplatnika, od čega je gotovo 37 milijuna dobio tijekom 2020. godine. Nije poznato koliki udio korisnika ilegalno dijeli svoje pristupne podatke s prijateljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!