11:30 / 08.07.2021.

Autor: HRT

Nevjerojatan prizor u Tokiju: Divovska 3D mačka mijauče na prolaznike

Divovska 3D mačka dobila mjesto na jednom od najvećih panoa u Tokiju

Divovska 3D mačka dobila mjesto na jednom od najvećih panoa u Tokiju

Foto: Screenshot / Youtube

Posljednjih godina realistični 3D panoi pojavili su se u nekoliko azijskih zemalja. Društvenim mrežama kruži snimka divovske 3D mačke na reklamnom panou u Tokiju, koja se zaigrano nadvila nad jednom od najprometnijih željezničkih stanica u gradu. Prizor doista oduzima dah:

Postavljena između oglasa, ova hiper-realistična mačka "oživljava" na zakrivljenom LED ekranu u gradskoj četvrti Shinjuku. Zaslon u 4K rezoluciji prikazuje mačku koja hoda visoko iznad japanske prijestolnice dok glasno mijauče.

Emitira se od 7 ujutro do 1 sat u noći, a video se mijenja tijekom dana. Ova Kaliko mačka ujutro prvo djeluje kao da je tek probuđena iz sna, a do popodne se može vidjeti kako stoji i mijauče na prolaznike. Navečer legne i zaspi s glavom naslonjenom na šape.

Iako bi na zaslonu trebala službeno biti tek 12. srpnja, probna emitiranja održavaju se još od prošlog mjeseca. Već je tako privukla pozornost na internetu – korisnici su je nazvali slatkom i ne skrivaju oduševljenje tehnologijom.

Za one koji nisu u mogućnosti osobno posjetiti ovu atrakciju, Cross Space – jedna od tvrtki koja stoji iza ove ideje, započela je 'livestreaming' prikaza ekrana putem YouTube-a. No, u priopćenju za medije vlasnici ekrana upozorili su da se 3D efekt može umanjiti, ovisno o kutu gledanja.

Reklamni ekran smješten je preko istočnog izlaza sa željezničke stanice Shinjuku, dijela grada poznatog kao vrlo prometni trgovački i poslovni centar. Svakog radnog dana pokraj ekrana prođe oko 190 tisuća ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!