17:36 / 19.11.2018.

Autor: V.M./I.S./HRT

'Ništa ljubav, samo seks'

Petra Dugančić, Katarina Baban, Iskra Jirsak i Csilla Barath Bastaić

Petra Dugančić, Katarina Baban, Iskra Jirsak i Csilla Barath Bastaić

Foto: - / -

Četiri glumice pripremaju se za početak grčke tragedije 'Atonid i ponor pakla', no sve pada u drugi plan kad počne žustra rasprava u kojoj je lajtmotiv seks. Sažetak je to predstave 'Ništa ljubav, samo seks' zagrebačke 'Lude kuće', autora Renea Bitorajca.
Četiri glumice pripremaju se za početak predstave 'Atonid i ponor pakla', grčku tragediju postavljenu na kazališne daske, No sve pada u drugi plan kad počne žustra rasprava u kojoj je lajtmotiv seks.

Sažetak je to predstave 'Ništa ljubav, samo seks' zagrebačke Lude kuće, autora Renea Bitorajca, koja je gledatelje nasmijala do suza.

To je tek početak životnih, često urnebesno komičnih i tekstova i prizora predstave u kojoj se četiri glumice nadmeću, šale i zabavljaju na temu seksa - i to sat i pol prije nego što će nastupiti u ozbiljnoj grčkoj tragediji.

Duhoviti tekst, obogaćen aktualnim konotacijama, i režiju potpisuje Rene Bitorajac: Priča je vrlo životna i dokumentaristična. Mi smo to čak nazvali dokumentarna komedija jer glumice igraju dokumentarnom lakoćom. Radili smo jako dugo zato što je to bio 'work in progress' - da vidim što mogu dobiti. Na kraju su sve kockice sjele na mjesto i to izgleda zabavno i vrlo dobro,  kaže Bitorajec.

Četiri glumice su Petra Dugančić, Katarina Baban, Iskra Jirsak i Csilla Barath Bastaić, i tumače čak 13 vrlo različitih ženskih likova u stand-up komičarskoj formi.

Bez obzira na naslov predstave odlično raspoložene glumice ipak spominju ljubav, ali objašnjavaju: Sve je to ispresijecano, ali najviše se baziramo na zadnjoj riječi u naslovu naše predstave - seks.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!