10:38 / 21.12.2018.

Autor: E.L.S./D.J./HRT

Niz zanimljivih koncerta, birajte!

-

-

Foto: - / -

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.
Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.

Božić dolazi ali koncerti zato ne prestaju. Večeras ekipa iz Orehovice u lokalnom klubu Blues organizira Božićno rokanje uz Repetitor i Vojka V. Koncert koji ne bi trebalo propustiti kao ni večerašnji koncert jednog od najvećih gitarističkih virtuoza Vlatka Stefanovskom koji sa svojim triom nastupa u Tvornici kulture. Mnogi ga još pamte po njegovoj prvoj grupi Leb i sol a on je proteklih 40 godina kroz samostalni rad postao jedan od najcjenjenijih gitarista na svijetu. Prošle godine je objavio odličan album „Mother Tongue" sa specifičnim obradama tradicionalnih pjesama koje će, vjerujem, izvoditi večeras u Tvornici kulture. Kao specijalan gost dolazi još jedan majstor gitare Branko Bogunović Pif.

Subota 22. prosinca

Sutra u zadarskom Arsenalu nastupa Urban sa svojom četvorkom. Njegova dva rasprodana zagrebačka koncerta su bila sjajna pa vjerujemo da će jednako dobro biti i u Zadru sutra navečer. Tako i Elemental nakon dva rasprodana zagrebačka koncerta sutra nastupa u pulskom klubu Kotač, nastavljajući slavlje svojih prvih 20 godina karijere.

Međutim, rado bismo skrenuli pažnju na Festival najboljih bendova koji se sutra održava u Tvornici kulture. Sad se vi naravno pitate koji su to najbolji bendovi. Zapravo je riječ o odličnom marketinškom triku Nike Potočnjaka jer je riječ o nastupu četiri grupe u kojima on svira: Seven That Spells, Otrovna Kristina, Jastreb i The Magickal Wow Band. Niko Potočnjak je vrhunski gitarist koji je sa svojom grupom Seven That Spells već osvojio publiku širom svijeta dok je njegov posljednji album „Omega" proglašen svojevrsnim remek djelom kraut rocka. Ukratko, riječ je o vrhunskom glazbeniku koji će nam predstaviti svoja četiri spomenuta benda a kako je prošle godine samo sa bendom Seven That Spells gotovo rasprodao Tvornicu kulture vjerujem da će i sutrašnji koncert biti više nego posjećen.

Za one koji pak nisu raspoloženi za opus Nike Potočnjaka i njegove glazbene eksperimente pozvani su u Vintage Industrial bar na "Christmas Blue Moon". Dakako riječ je o večeri za ljubitelje rockabillya jer nastupaju Greaseballsi i Fantomi. Dva možda najpoznatija hrvatska rockabilly benda koji će bez sumnje napraviti dobar show i podsjetiti publiku na svoje najveće hitove kao što je i „Stari vlak" grupe Greaseballs.

Srijeda 26. prosinca

U nastavku tjedna valja svratiti u zagrebački Spunk u kojem u ponedjeljak nastupaju grupe Baden Baden, What's on TV Mama i Two Faces Of Gala dok u klubu Podroom u Zadru nastupa Krešo Bengalka. No razloga za veliki koncertni provod imaju Varaždinci jer u varaždinskoj Areni nastupa Prljavo kazalište. Koncert nosi naziv World Tour 2018. Finale iako možda primjereniji naziv bi bio World Diaspora Tour 2018. Finale. U svakom slučaju,  Prljavo kazalište svirat će svoje najveće hitove za varaždinsku publiku na Štefanje u srijedu navečer 26. prosinca i dogovaraju se gdje će za novu godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!