Nordić maskenbal okupio ljubitelje nordijskog hodanja

19.02.2022.

17:01

Autor: Hrvoje Đurašin/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Nordić maskenbal

Nordić maskenbal

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Tradicionalno, osječki Savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve" organizirao je Nordić maksenbal za ljubitelje nordijskog hodanja, ali pod maskama. Ni kiša nije spriječila nordijske hodače da dravskim nasipom hodaju od kompe do novog mosta prema Baranji.

Osječki savez za sportsku rekreaciju već pet godina svake srijede i subote organizira ture nordijskog hodanja jer u Osijeku je sve više zaljubljenika u tu vrstu sportske rekreacije. Ni kiša nije spriječila nordijske hodače jer, kako ističu, drže se planinarskog pravila "nema lošeg vremena, samo loše odjeće".

- Mi smo htjeli doprinijeti ovom raspoloženju poklada, maškara, a ujedno to spojiti s nečim korisnim,a to je naše nordijsko hodanje,naš nordić, rekla je Gordana Veselič, tajnica Saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek.

Ta vrsta sportske rekreacije izuzetno jača mišiće gornjeg dijela tijela i smatra se boljom od plivanja. Sama tehnika hodanja sa štapovima je specifična.

- Lijeva noga, desna ruka naprijed i odgurivati se štapom da je jačaju i leđni mišići. Jer to je bitno radi kralježnice. Kralježnica je stup koji ti mišići nose, kaže Ivan Takač iz Osijeka.

- Idem na nordijsko hodanje od lipnja prošle godine. Puno mi znači, lijepo se družimo. I jedva čekam taj dan, srijedu i subotu da možemo ići na nordijsko hodanje, kaže Spomenka Matijević.

Šetnja je započela kod Kompe uz dravski nasip, pa uz Konjički klubi i streljanu Pampas do mosta za Baranju, ukupno oko osam kilometara.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!