Nova nominacija za Zrinku Grancarić i Joška Lokasa

10.03.2021.

11:25

Autor: HRT

Joško Lokas i Zrinka Grancarić

Joško Lokas i Zrinka Grancarić

Foto: Krasnodar Pršun / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ima čak deset kandidata u utrci za prestižnu medijsku nagradu Večernjakova ruža koja se dodjeljuje se u sedam kategorija. HRT se ove godine natječe u pet kategorija: TV osoba godine, TV emisija godine, Radijska osoba godine, Radijska emisija godine i Novo lice godine.

U kategoriji TV osoba godine nominirana je novinarka Zrinka Grancarić – urednica i voditeljica emisija Otvoreno i Tema dana. Među prvima je izvještavala iz potresa pogođenih Zagreba i Banovine. Zajedno sa snimateljskom ekipom uvijek među prvima na razrušenim područjima, gledatelje HTV-a izvještavala je o stanju na terenu, materijalnim štetama, ozlijeđenim i preplašenim stanovnicima, naporima vatrogasnih i hitnih službi. Uvijek aktualna, s provjerenom informacijom od ranih jutarnjih sati pa sve do kasne večeri. Odgovornost, točnost, objektivnost, profesionalnost, nepristranost su samo neki od izraza koji se vežu uz informativni program. Uz sve to treba se biti i brz, a Zrinka definitivno u tome briljira.

Vlasnica Ruže za Novo lice (2016.) do danas je postala itekako prepoznatljivo lice uz prepoznatljiv stil te zaslužila nominaciju za TV osobu godine.

- Novinarstvom sam se počela baviti vrlo rano, sa samo 19 godina. (U rodnom Zadru, op.a.) Bio je to kraj Domovinskog rata. Tada mi je bilo jako žao što sam žensko, što sam premlada i što ne mogu ništa napraviti, pa kada sam počela raditi kao novinar bio je toj moj doprinos. Potres koji se dogodio uspoređujem s time… jer, zaista, bio je to dan kada smo mi novinari mogli dati svoj obol društvu. Nisam tip koji sjedi sa strane. Bila sam sretna da sam taj dan mogla raditi svoj posao i pomoći ljudima.

- U 20 godina iskustva u novinarstvu prošla sam sve moguće forme, formate, sve medije. Radio ponajviše. Prošla sam jako puno toga i u sportu koji pomaže čovjeku da se snađe u nepredvidljivoj situaciji i da dovoljno jasno kaže što se događa. No, možda je najvažnija moja povezanost s morem… u 25 godina suživota s morem koje te baca u svakakve situacije u kojima se moraš spašavati, nemaš previše vremena razmišljati a kamoli paničariti. Sve je to oblikovalo moj karakter da i u stresnim situacijama dobro reagiram – kaže o tajni svoga uspjeha.

Galerija
Zrinka Grancarić , Foto: -/HRT
Joško Lokas , Foto: Krasnodar Prešun/HRTZrinka Grancarić, Foto: Otvoreno/HRTKviz Potjera nedavno je proslavio 1000. izdanje - Mladen Vukorepa, Morana Zibar, Joško Lokas, Dean Kotiga i Krešimir Sučević Međeral, Foto: HRT/HRTNestali ekipa - Kristijan Milić, Joško Lokas i drugi, Foto: HRT/HRTNestali - Alan Katić, Goran Navojec, Bojan Navojec, Marko Cindrić, Filip Križan, Foto: HRT/HRT

U istoj kategoriji za TV osobu godine nominiran je i Joško Lokas, a nominacija Jošku dolazi kao nagrada za originalni voditeljski pristup u kvizu Potjera. Također, Jošku ide nominacija i za TV emisiju godine za seriju Nestali.

Joško je dugo prisutan u medijskom prostoru HRT-a, radio je brojne formate, ali izgleda da mu forma kviza nekako najbolje odgovara. Čini se da ih najviše i voli raditi.

- Kontakt odnosno Zabavni program HRT-a pokušava ljudima maknuti misao sa svakodnevnih briga… da u 45 minuta Potjere uđu u svijet, koji ja osobno jako volim, znanja. Svi naši natjecatelji su, kako je govorio pokojni Lazo Goluža, genijalci u nečemu što neće moći materijalizirati, ali to se u međuvremenu nadogradilo i počelo se stvarati sve više formata u kojima ti genijalci mogu napokon materijalizirati svoje znanje.

- Televizija je još uvijek mistična, pa našim natjecateljima najveći i vjerujem jedini stres stvaraju kamere, što mi u par minuta riješimo. Većina se natjecatelja, nakon neuspjeha, vraća. To je samo igra u kojoj netko može lijepo i zaraditi.


Za svoje favorite možete glasati do 14. ožujka u 10 sati i to na nekoliko načina.

Kuponima, koji će do 13. ožujka biti objavljivani u Večernjem listu i u prilogu Ekran, telefonom na broj 065 900 900 slijedeći govorne upute za glasanje. Cijena poziva iz fiksne mreže 1,50kn, iz mobilne 2,40; PDV uključen.

Podržati svoje kandidate možete i SMS-om na broj 60085 (cijena SMS-a je 2,40kn; uključen PDV) na sljedeći način:

Za Zrinku Grancarić potrebno je upisati RUZA2020 12

Za Joška Lokasa RUZA2020 14

Za serijal A Porina dobiva RUZA2020 21

Serija Nestali RUZA2020 23

Škola na Trećem RUZA2020 25

Ivana Radaljac Krušlin RUZA2020 33

Emisija Andromeda RUZA2020 41

Emisija Homo sapiens RUZA2020 44

Emisija Povijest četvrtkom RUZA2020 45

Za Nikolinu Ćosić RUZA2020 72

Završna svečanost dodjele nagrade Večernjakova ruža održat će se u subotu 20. ožujka u 20.10 u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!