20:27 / 05.09.2020.

Autor: Mirna Farkaš Salomon/Dnevnik/IMS/HRT

Nova sezona "Crno-bijelog svijeta"

-

-

Foto: - / -

Godina je 1986.. Slavile su se pobjede Cibosa, gledala Dinastija i slušao Radio 101.
Popularna serija Hrvatske radiotelevizije Crno-bijeli svijet uskoro će dobiti dugoočekivanu četvrtu sezonu. Smještena u 80-e godine prošlog stoljeća serija evocira neke od najpoznatijih događaja tog vremena.

Slavile su se pobjede Cibosa, gledala Dinastija i slušao Radio 101- sredina je osamdesetih. Likovi koje pratimo protekle tri sezone sada su na prekretnici.

- To je godina kada sam ja intenzovno slušao Omladinski radio i sada mi je zapravo puno bliže pisati o tim stvarima, jer ih se baš izravno i vrlo živo sjećam. Ovo što sada radimo je zapravo rekonstrukcija nekog događaja koji se možda i nije kao takav dogodio. Dakle urednici radija su stigli u komitet gdje se raspravlja o tome je li radio dobar ili nije dobar, otkriva suredatelj i koscenarist Igor Mirković.

- Suludi osjećaj sad kad smo svi u ulogama onih koji odlučuju o našim sudbinama kao što smo mi nekad bili ti o čijim su sudbinama odlučivali, kaže Duško Ćurlić. Davor Gobac našalio se kako se u ulozi člana komiteta prirodno snašao.

Godina 1986. za svakoga ima drukčije značenje. 'Kipo', Filip Riđički rođen je upravo te godine. Ima jedna sekvenca u bolnici, kaže - kad je Kulenovića pokušavao natjerati da ubaci trenutak kad mlada žena prolazi s bebom Filipom.

Život svih likova koji su se pojavili u seriji

U novoj sezoni bit će oko 200 glumaca; pratit ćemo život svih likova koji su se dosad pojavili. Neki od njih su u trenutku kad je serija počela bili srednjoškolci ili su tek završavali osnovnu školu.

I četvrta će sezona Crno bijelog svijeta, kao i protekle tri imati 12 epizoda, a na malim ekranima očekuje se potkraj godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!