Novi nastavci hvaljene serije Priča o Bogu s Morganom Freemanom

29.01.2018.

12:02

Autor: HRT

default error photo
Serija Priča o Bogu će biti dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje 4. veljače na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 21.45 prikazuje drugu sezonu hvaljene trodijelne dokumentarne serije Priča o Bogu s Morganom Freemanom – Izabrani prema odabiru urednice Mire Vočinkić.

Prvu je sezonu serije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) pratilo više od tri i pol milijuna gledatelja, što je čini najgledanijom dokumentarnom emisijom na programu National Geographic u posljednjih petnaest godina.

Serija je 2016. godine nominirana za uglednu nagradu Emmy u kategoriji najbolje informativne serije ili specijalnizirane emisije.

Nakon međunarodnoga uspjeha prve sezone oskarovac Morgan Freeman nastavlja s drugom sezonom te veličanstvene dokumentarne serije u kojoj gledatelje vodi na put oko svijeta u potrazi za razumijevanjem veza i poveznica između najvećih religija na svijetu. U svakome nastavku istražuje jednu važnu temu, primjerice, zašto trebamo odabrane, što su raj i pakao te možemo li pronaći dokaz o postojanju Boga. Kako bi istražio ove teme, Morgan Freeman se sastaje sa sljedbenicima različitih religija: od devetogodišnjaka iz Minnesote koji drži da je utjelovljenje tibetanskoga lame do pentekostalke koja ima dar govora u jezicima ili čovjeka koji je osjetio Božju prisutnost kao preživjeli u terorističkome napadu na Svjetski trgovački centar 11. rujna, ističe HRT-ova urednica Mira Vočinkić.

Morgan Freeman u novim nastavcima razgovara s pripadnicima svih kultura i religija u prisnome ozračju izražavajući iskrenu znatiželju i zadivljenost temom religije, a njegovo nevjerojatno putovanje pokazuje da su velika životna pitanja opća bez obzira na to kojoj religiji pripadamo.

U prvome nastavku u nedjelju 4. veljače Morgan Freeman gledatelje vodi na put oko svijeta u potrazi za odgovorom na pitanje zašto vjera treba odabranoga. Kako bi to doznao, nalazi se s Jalueom, devetogodišnjakom iz Minnesote koji tvrdi da je utjelovljenje tibetanskoga lame te s poglavicom Arvolom, Konjem Koji Gleda, čuvarom svetoga svežnja plemena Lakota.

U Zlatnome hramu Sikha u Indiji odabrani poprima nevjerojatan oblik. To nije čovjek nego knjiga. Na Tajlandu gledamo nevjerojatno bušenje lica i tijela kojemu se podvrgavaju odabrani da na sebe preuzmu grijehe drugih. Svim odabranima zajedničko je žrtvovanje, pa tako i Kennethu Baeu, koji je vjerovao da zbog svojega poziva mora riskirati život kako bi ušao u Sjevernu Koreju širiti Božju riječ. Naposljetku doznajemo da je cilj svakoga odabranoga vidjeti svijet očima Boga kako bi ostalima objasnio što to znači.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nedjeljom s početkom u 21.45 dokumentarna serija Priča o Bogu s Morganom Freemanom – Izabrani bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!