Novogradiško glazbeno ljeto, večeras Zdravko Čolić

13.08.2022.

17:15

Autor: Silvio Stilinović/Regionalni dnevnik/HRT

Novogradiško glazbeno ljeto

Novogradiško glazbeno ljeto

Foto: HRT / HRT

U Novoj Gradiški je u tijeku Novogradiško glazbeno ljeto. Riječ je zasigurno o jednoj od najznačajnijih ljetnih glazbenih manifestacija na kontinentu Hrvatske. Ove godine lista izvođača zaista je impresivna:

Novogradiško glazbeno ljeto polako ulazi u završnicu. Dva dana glazbe bila su ispunjena rock and rollom i etno glazbom. Od Električnog orgazma i mega popularne Dubioze Kolektiv, do sinoćnjih zvijezda, Tomislava Bralića i KLAPE "Intrade" te legendarnog Halida Bešlića.

Deseci tisuća, neki podaci govore i oko 20.000 posjetitelja dovoljno govore o važnosti novogradiškoga glazbenog ljeta. U Turističkoj zajednici govore da su svi smještajni kapaciteti popunjeni, a na sajmu tradicije gotovo se ne može ni proći:

- Ne možemo sada reći da mi imamo nešto puno kapaciteta. Ali mi je čast reći da smo popunili kapacitete svih susjednih općina. Čak i gradova Slavonskoga Broda i Požege, kaže Dinka Matijević, direktorica TZ Nova Gradiška...

Inače, svi su koncerti besplatni:

- Odlično funkcioniranje sustava, logistike i svega. Nismo imali nikakvih problema. Policija nije reagirala niti jednom, zdravstveni radnici. Sve je to ok. Grad je bio protočan. Organizirali smo mnoga parkirališna mjesta. I sve je funkcioniralo, zadovoljan je Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške.

Slobodno se može reći da ne postoji izvođač u regiji koji nije nastupio na nekom od 26 održanih glazbenih ljeta u Novoj Gradiški. Program traje do nedjelje, a večerašnji spektakl namijenjen je svim zaljubljenima i onima koji će to tek biti. Nastupa legendarni Zdravko Čolić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!