08:57 / 01.08.2018.

Autor: HRT

O Oliveru s ljubavlju...

U čast Oliveru na fonatnama u Zagrebu su projicirane njegove slike uz pratnju glazbe/Borna Filic/PIXSELL

U čast Oliveru na fonatnama u Zagrebu su projicirane njegove slike uz pratnju glazbe/Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Emisija Dobro jutro, Hrvatska i danas je dio emisije posvetila preminulom velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću.
Emisija Dobro jutro, Hrvatska i danas je dio emisije posvetila Oliveru.

Glazbena urednica, Velolučanka, Lejdi Oreb ovih je dana u svom rodnom mjestu, u mjestu odakle će danas na posljednje počivalište biti ispraćen Oliver Dragojević.  S njom su bili Vinko Barčot i Meri Cetinoć.

Nemam riječi, kaže Vinko Barčot, ne mogu shvatiti sve ovo što se događa... Toliko ljudi, taj ispraćaj, pa taj doček u Veloj Luci... A jedan dio mene govori: Vinko, što se čudiš, on je to zaslužio!

Oliver je nekako došao na svoje,
kaže Meri Cetinić. Vela Luka je specijalno mjesto gdje se voli glazba i uvijek mi je bilo drago vidjeti koliko Lučane vole svoga Olivera... O njemu se uvijek pričalo kao o nekom njihovom djetetu. Najdražem!Naše sjećanje na Olivera nastavili smo i u studiju u Bogovićevoj gdje su uz Ivanu Debeljak glazbenici Igor Geržina i Ante Gelo.

Bez obzira na tu tugu, ostavio nam je opet veselje - skupio je sve nas, posvuda je njegova glazba, i dok hodam ovih dana i po Splitu i po Zagrebu, stalno čujem njega, kazao je Ante Gelo.

Drago mi je što mogu odat počast velikom glazbeniku. Ono što je za glazbenika nekako znak veličine je da ga poštuju i oni koji sviraju drugačije vrste glazbe i nekih drugih stilova, izjavio je Geržina.Glazbeni kritičar i novinar Ante Batinović također je spremio jednu priču o Oliveru, ali i nekoliko glazbenih najava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!