07:39 / 01.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Obilazak Zoološkog uz vilenjake

-

-

Foto: - / -

Zoološki vrt radnim danom radi 9-16, tijekom polarnog Adventa rade 9-20 sati. Sada kada je ukrašen božićnim dekoracijama, izgleda bajkovito.
Zagrebački Zoološki vrt je ukrašen i u blagdanskom raspoloženju. Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta u Dobro jutro, Hrvatska je rekao da su Zoološki ukrašavali posljednja 4 tjedna, žele doprinijeti božićnom ugođaju na otvorenome.

Svašta su pripremili, dodao je, a planirane koncerte će morati otkazati. Skok kaže kako će "vilenjaci" voditi obilaske, a petkom, subotom i nedjeljom, kada rade do 20 sati, Zoološki vrt izgleda bajkovito.

Zoološki vrt radnim danom radi 9-16, tijekom polarnog Adventa rade 9-20 sati. Timaritelji uglavnom, rekao je, ne rade noćne smjene jer su nastambe prilagođene svakoj životinji, njihovim navikama i potrebama.

- Prošle godine smo imali više od 1300 intervencija nad divljim životinjama, rekao je.

Noćna dežurstva imaju, dodao je, kada se dogodi neka situacija s nekim mladuncem, životinjom kojoj je potrebna neka njega ili kada spase neku životinju kojoj je potrebna njega cijelu noć, othrana mlijekom ili nešto slično.

Skok kaže da kada god othrane nekog mladunca, vrate ga u prirodu. Najsretniji su kada spašenu divlju životinju mogu vratiti u prirodu, što se najčešće događa s odraslim životinjama.

Ovoga ljeta je morska lavica dobila mlado, no uginula je nakon 10-ak dana. Skok kaže da je razlog je jer je netko bacio gumenu zmiju u bazen, a lavica ju je pojela. Borili su se 2 tjedna da joj spase život, uz nju su dežurali 0-24.

Skok je govorio o projektu "Gradski prozori u prirodu", riječ je o obnovi kanala prvog maksimirskog jezera, izgradnja nekih novi nastambi, bit će pristaništa za čamce, bioforenzični laboratorij za djecu...
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!