09:28 / 08.05.2019.

Autor: HRT

Objavljeno kako će se zvati sin Harryja i Meghan

Foto: Dominic Lipinski/Pool via REUTERS

Foto: Dominic Lipinski/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Meghan i princ Harry objavili su ime svojega sina! Zvat će se Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Princ Harry i supruga Meghan pokazali su u srijedu svog novorođenog sina javnosti i kraljici, a zatim su otkrili da će se zvati Archie, što je neočekivan izbor koji znači otklon od uobičajenih imena koja se daju u kraljevskoj obitelji.-
Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa s radošću mogu obznaniti da su sinu dali ime Archie Harrison, priopćila je Buckingamska palača, dodajući da je djetetovo puno ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Novi roditelji su na Instagramu objavili crno-bijelu fotografiju na kojoj kraljica Elizabeta II. i vojvoda od Edinburgha sa smiješkom promatraju svog praunuka kojeg je majka nosila na rukama. U društvu s Meghan su bili njezina majka Doria Ragland i suprug, princ Harry.

Izbor imena Archie, skraćeno od Archibald, iznenadilo je kladionice koje su predviđale ime poput Arthur, Alexander i James.

Dječačić, rođen u ponedjeljak rano ujutro, težio je 3,260 kg i sedmi je u nasljednom redu na britansku krunu.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa će odgajati sina u rezidenciji Frogmore, u sklopu Windsorske palače, četrdesetak kilometara zapadno od Londona.


Samo dva dana nakon rođenja, vojvotkinja i vojvoda od Sussexa javnosti su predstavili svojega malenog nasljednika u dvorcu Windsor pred odabranim novinarima. Vojvotkinja od Sussexa rodila dječaka

Par je s dječakom pozirao u palači. Princ Harry ga je ponosno držao u naručju, a Meghan je nasmiješena stajala pored njega.

- Osjećaj je čaroban, a roditeljstvo nevjerojatno. Pokraj sebe imam dvojicu najboljih muškaraca, stoga ne mogu biti sretnija. On ima predivan karakter, nevjerojatno je dobar i miran. Ostvarenje je mojih snova, ovo su bili nevjerojatni dani - kazala je Meghan.

Harry je u šali dobacio da "ne zna od koga je dječak naslijedio takav karakter".

Dječačić, koji je rođen prije dva dana u londonskoj bolnici Portland tijekom predstavljanja je čitavo vrijeme spavao. Bio je ogrnut bijelom dekicom, a glava mu je bila pokrivena kapicom. Na pitanje novinara tko će ga kasnije čuvati Meghan je odgovorila da o tomu još nisu razgovarali.

- Svi kažu da dijete sve mijenja, osobito tijekom prva tjedna djetetova života, no meni se čini kako se i u ova dva dana već puno toga promijenilo. Sjajan je osjećaj postati roditelj. Otac sam samo dva i pol, tri dana ali, mogu reći da smo presretni što imamo svoje klupko sreće - kazao je princ Harry.

Meghan se na kraju zahvalila svima na lijepim željama te kazala da će nakon predstavljanja medijima s malenim princom otići na upoznavanje kod kraljice Elizabete II. i ostalih članova kraljevske obitelji.

Mali nasljednik je sedmi u redu za britansku krunu, nakon princa Harryja i svojih bratića i sestrične princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa, djeda princa Charlesa i strica princa Williama.

Pretpostavlja se da će mali princ imati dvojno državljanstvo, američko i britansko.

Meghan je zdravog dječaka teškog 3200 grama rodila u ponedjeljak u 5.26 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!