Obnovljene šibenske tvrđave otvorile vrata

05.05.2023.

21:06

Autor: Dnevnik/HRT

Šibenske tvrđave otvorile vrata

Šibenske tvrđave otvorile vrata

Foto: Dnevnik / HRT

Danas se obilježava "Noć tvrđava" - manifestacija pokrenuta na inicijativu Šibenika, grada nadaleko poznatog po tvrđavama. I ove godine program je bogat, a ulaz besplatan. 

'Noć tvrđava' održava se drugi put, a zamisao je potekla iz Šibenika. Grada tvrđava! Ove godine podržalo ju je još pet zemalja, u kojima, zahvaljujući kulturnoj manifestaciji, posjetitelji mogu učiti i istraživati vrijednu ostavštinu, javila je iz Šibenika Ivona Ramadža Čolić sa šibenske tvrđave 'Barone'.

Vrata su danas otvorile sve četiri šibenske obnovljene utvrde. Osmišljeni su programi za sve naraštaje.

Na tvrđavi Barone miješaju se kokteli uz zvučnu kulisu. Na susjednoj, tvrđavi sv. Ivana najmlađi istražuju povijest, a izloženo je i srednjovjekovno oružje. Završnica je na tvrđavi sv. Mihovila u 21 sat - koncert TBF-a u akustičnom izdanju.

Noć tvrđava obogatila je kulturno-turističku ponudu u predsezoni. Ali, otvorila je i novi vid suradnje među gradovima koji upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom. U Hrvatskoj, ali i onima preko granice. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!