09:05 / 26.05.2021.

Autor: Kod nas doma/HRT

Opčinjene Eurosongom

Emilija i Andrea

Emilija i Andrea

Foto: Kod nas doma / HRT

Emilija i Andrea poznaju se nekoliko godina, spojila ih je glazba. I to ne bilo kakva - njih dvije su istinske zaljubljenice u Eurosong. Prate ga otkako znaju za sebe.

- Ja pratim Eurosong od malih nogu. Čak možda od 2003. kada sam imala 5 godina, sjećam se da je Turska pobijedila 2003. Nekako sam počela gledati s mamom i onda sam nastavila gledati svake godine, mislim da sam gledala baš svaki Eurosong, nisam niti jedan propustila, rekla je obožavateljica Eurosonga Andrea Guša. 


- Onaj koji pamtim je bio 2000. godina kada je Goran Karan nastupao, rekla je Emilia Giacometti, obožavateljica Eurosonga. 


Ne gledaju one poput nas ostalih smrtnika samo polufinala i finala - njihovo zanimanje vodi ih puno dublje. Svake godine u ovo vrijeme prisjećaju se nekih starih Eurosongova i zajedno ih gledaju pripremajući se za novo izdanje. Mnoge pjesme koje su proteklih desetljeća čule baš na ovom natjecanju i danas su na njihovim playlistama. 


Zahvaljujući svojoj strasti, Emilija je već tri puta bila uživo na Eurosongu i pisala o tome za portal eurosong.hr. na kojem volontira. Vrijeme je za skupljanje novih uspomena. Djevojke su bile u Rotterdam. Emiliji je ovo četvrti, Andrei prvi Eurosong. 


Uobičajena roterdamska gužva ovih dana ipak je imala zabavnu notu. ABBA-in Waterloo svira kada je zeleno na semaforu, ljudi su nasmijani, čak i pod maskama, sve oko Ahoy arene u bojama je Eurosonga. Za Andreu i Emiliju - najljepše vrijeme u godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!