Jesen na HTV-u uz premijere i atraktivne naslove

07.09.2021.

15:53

Autor: Komunikacije HRT-a

Od 20. rujna na HTV-u brojni premijerni i atraktivni naslovi

Od 20. rujna na HTV-u brojni premijerni i atraktivni naslovi

Foto: Jesenska shema HTV-a / promo

Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje početak nove jesenske sheme HTV-a, koja ove godine kreće u ponedjeljak, 20. rujna s mnoštvom premijernih i atraktivnih naslova iz svih segmenata svog programa. Shema će biti predstavljena u posebnoj emisiji taj ponedjeljak, 20. rujna, u 21 sat na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2), snimljenoj na velikoj otvorenoj pozornici Sunčane strane Prisavlja dan ranije.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: promo / promo

Programsko vodstvo Hrvatske televizije pomno je pripremilo raskošni program, a posebno je vodilo računa o zastupljenosti domaćeg programa u skladu sa svojom javnom zadaćom, te o onima gledateljstvu najzanimljivijim, prime-time sadržajima na Prvom i Drugom programu HTV-a. Stoga ćemo vas za ovu prigodu ukratko upoznati s njima, kroz presjek generičke sheme koja se minule tri godine pokazala dobitnom kombinacijom i Hrvatskoj radioteleviziji opravdala liderski status na domaćem televizijskom tržištu.

Galerija
U jesenskoj shemi ponovno s Goranom Milićem  , Foto: What’s up London, Berlin, Paris/dokumentarna serija
U jesenskoj shemi ponovno s Goranom Milićem  , Foto: What’s up London, Berlin, Paris/dokumentarna serijaU jesenskoj shemi ponovno s Goranom Milićem , Foto:  What’s up London, Berlin, Paris/dokumentarna serija

Prvi program HTV-a

Tako ponedjeljkom na Prvom programu HTV-a (HRT-HTV1), nakon uvodne nove sezone popularne Potjere (koja kreće s prvim danom nove jesenske sheme, osvježena i novom scenografijom) te Dnevnika 2, termin u 20:10 rezerviran je za Domaći dokumentarni program. A njega, također već u ponedjeljak 20. rujna, otvara dugoočekivana i dugo pripremana dokumentarna serija NDH u 12 epizoda, realizirana u vlastitoj HRT-ovoj proizvodnji. Autori serijala su dr. Hrvoje Klasić i Miljenko Bukovčan, koji potpisuje i režiju. 

video thumb

Nakon nje u prosincu slijedi još jedna dokumentarno-politička serija, Hrvatsko proljeće, također u HRT-ovoj produkciji. U nastavku sezone na male ekrane vraća se i Goran Milić, autor brojnih uspješnica i posljednjeg serijala What's up Amerika, s novim dokumentarnim serijalom u osam epizoda What’s up London, Berlin, Paris.

Galerija
Ponedjeljak 20. rujna na Prvom   , Foto: NDH/dokumentarna serija
Emitiranje dokumentarno-političke serije počinje u prosincu, Foto: Hrvatsko proljeće/HRTEmitiranje dokumentarno-političke serije počinje u prosincu, Foto: Hrvatsko proljeće/HRTEmitiranje dokumentarno-političke serije počinje u prosincu, Foto: Hrvatsko proljeće/HRTEmitiranje dokumentarno-političke serije počinje u prosincu, Foto: Hrvatsko proljeće/HRTEmitiranje dokumentarno-političke serije počinje u prosincu, Foto: Hrvatsko proljeće/HRT

Potom u 21:05, terminu namijenjenom Domaćim dramskim i dokumentarno-igranim serijama, nakon Duge mračne noći 29. studenoga kreće i Doba uskoka, četverodijelna serija Božidara Domagoja Burića, te u prosincu šest epizoda Matanićeva Područja bez signala.

U novoj shemi čekaju nas još i nove četiri epizode Nestalih 2, šest epizoda Šutnje itd. A u 22 sata, od ponedjeljka do četvrtka slijede Otvoreno i Dnevnik 3, te u 23:20 strani dokumentarni film.

Galerija
Dalibor Matanić , Foto: Igor Medić/HRT
U novoj shemi čekaju nas i nove četiri epizode Nestalih, Foto: Nestali 2/serijaU novoj shemi čekaju nas nove četiri epizode Nestalih , Foto: Nestali 2/serijaČekaju nas novi nastavci mini igrane ratne serije, Foto: Nestali 2/serijaU novoj shemi čeka nas i šest epizoda nove domaće kriminalističke serije, Foto: Šutnja/serijaU novoj shemi čeka nas i šest epizoda nove domaće kriminalističke serije, Foto: Šutnja/serija

Utorkom u prime-timeu nakon Potjere i Dnevnika 2 u 20:10 na Prvom programu HTV-a je već peta sezona talk showa Tončice Čeljuske U svom filmu. Novu sezonu showa, u kojem predstavlja inspirativne priče poznatih i uspješnih osoba najrazličitijeg spektra, od estrade preko sporta, do znanosti, umjetnosti i politike iz Hrvatske i inozemstva, od kojih su mnogi i s globalnim dosegom, u utorak, 21. rujna otvara razgovorom s Milošem Bikovićem.

 Miloš Biković

Miloš Biković

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Riječ je o jednom od najpopularnijih i najtalentiranijih regionalnih glumačkih zvijezda, koji na društvenim mrežama ima već dva milijuna pratitelja i kojem je čak i ruski predsjednik Putin dodijelio najviše rusko kulturno priznanje jer je upravo on glumio naslovnu ulogu u najgledanijem ruskom filmu svih vremena Sluga.

Razgovor s Bikovićem vodila je ljetos tijekom filmskog festivala u pulskoj Areni. Potom Tončici u goste stiže Tatjana Matejaš Tajči, slavni argentinski tenor Jose Cura, zatim Ljerka Mintas Hodak (koja će se prisjetiti i uspomena iz studentskih dana i Hrvatskog proljeća), a dolazi i predsjednik europske nogometne organizacije UEFE Aleksandar Čeferin.

Potom utorkom u 21:05 slijedi vrhunski Strani dokumentarni film u BBC-jevoj produkciji, a na popisu stranih dokumentaraca nove sezone su i naslovi poput Tristo milijuna godina, Titanic – unutar olupine, Raul Castro, posljednji revolucionar, Orijent-express: Vlak koji ispisuje stranice povijesti, Borba za Brexit bez dogovora, Julian Assange: Cijena istine itd.

Srijeda u 20:10 je pak i ove sezone rezervirana za talk show Romana Bolkovića 1 na 1 i za njegove zanimljive i uvijek aktualne goste, a u 21:05 strani dokumentarac iz ciklusa Mijenjamo svijet. A u četvrtak, 23. rujna kreće i nova sezona popularnog kviza Tko želi biti milijunaš? s Tarikom Filipovićem, nakon čega slijedi magazin Puls, koji nam i ove sezone donosi brojne neobične priče i reportaže. Novost je i novi termin vanjskopolitičkog magazina Agenda: Svijet, koji u novoj shemi ide četvrtkom u 21:30 nakon Pulsa.

Galerija
Tarik Filipović, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Romano Bolković - 1 na 1, Foto: HTV/HRT

Petak je pak u 20:10 na Prvom programu rezerviran za blockbuster, nakon kojega oko 21:45 kreće i nova sezona zabavnog talk showa Daniele Trbović 5.com s Danielom. Danielini prvi gosti u petak, 24. rujna bit će kultni slovenski kantautor Zoran Predin i naš teniski as Borna Ćorić. A nakon Dnevnika 3 oko 23:20 slijedi još jedan birani film. Subotnji prime-time do kretanja nove, 4. sezone popularne i publici omiljene A strane, za čije su snimanje već počele intenzivne pripreme, ispunjavat će vrhunski blockbusteri u večernjem terminu.

Daniela Trbović

Daniela Trbović

Foto: Renato Branđolica / HRT

Među nazivima vrhunskih filmskih hitova i blockbustera koji nas čekaju ove jeseni i zime su naslovi poput Nemoguća misija: Raspad sistema, Svjetski rat Z, Robin Hood, Leptir, Još jedna runda, Sad ili nikad, Operacija Finale, Čovjek iz sjene itd.

video thumb

A nedjelju na Prvom programu, nakon popodnevne doze zabave uz novu sezonu game showa Volim Hrvatsku i večernjeg Dnevnika 2, u 20:10 otvara nova humoristična serija - sitcom Minus i plus, koja će u 12 epizoda zabavljati naše gledatelje klasičnim odnosima Purgera i Dalmatinaca od 26. rujna do 12. prosinca, nakon koje kreće sljedeća urnebesna serija - Mrkomir Prvi u 13 epizoda, a koji je rađen po uzoru na klasične BBC-jeve humoristične serije poput Crne guje i sl.

Galerija
Od 26. rujna do 12. prosinca na Prvom  , Foto: Minus i plus/humoristična serija
U jesenskoj shemi na Prvom slijedi i nova serija Mrkomir Prvi , Foto: Mrkomir Prvi /serija

Nakon humorističnih serija na rasporedu je u 20:45 domaći dokumentarni serijal Kako je obranjena Hrvatska u 12 epizoda, te Judita 19. prosinca, a od polovice siječnja kreću i Osjećaji, novi serijal nenadmašnog Roberta Knjaza koji će nas nedvojbeno opet oduševljavati sve do konca veljače. A u ožujku kreće i novi serijal od osam epizoda Andree Buče Stani na otoku. Potom je u terminu od 21:45 strani dokumentarac, a nakon Dnevnika 3 se nastavlja ciklus Zlatno doba Hollywooda.

Galerija
Od polovice siječnja kreće novi serijal Roberta Knjaza, Foto: Osjećaji/dokumentarna serija
Novi serijal nenadmašnog Roberta Knjaza, Foto: Osjećaji/dokumentarna serijaRobert Knjaz doznaje koji je narod najradosniji te kako se riješiti straha , Foto: Osjećaji /dokumentarna serijaŠto sve ljudi danas i kroz povijest rade zbog osjećaja?, Foto: Osjećaji/dokumentarna serija

Drugi program HTV-a

Shema Drugog programa HTV-a također slijedi gledateljima već uobičajene slotove, pa tako ponedjeljkom počinje u 20:05 sa Stadionom, nastavlja se filmom u 21 sat i od 22:30 s dvije vrhunske strane serije, te obiteljskim filmom u ponoć i 30 minuta. Kad je riječ o vrhunskim stranim i hit serijama koje idu od ponedjeljka do subote, valja naglasiti da su posrijedi posve nove sezone u nas vrlo popularnih serije poput Sluškinjina priča, Ray Donovan, Crna lista, Vikinzi, Babilon Berlin, Sin, Tko ubija u Brokenwoodu, Vera, Umorstva u Midsomeru, Milijarde, Nijemi svjedok, Agatha Christe: Ubojstva po abecedi, Igra prijestolja...

Utorkom na Drugom idu strani dokumentarni filmovi o prirodi i životinjama, srijedom sportski program i Liga prvaka, četvrtkom lifestyle magazin Klub 7 i premijerni Ciklus hrvatskog filma u 21 sat (Mrtve ribe, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, Dopunska nastava, Ribanje i ribarsko prigovaranje, Plavi cvijet).

Galerija
Shema Drugog programa HTV-a donosi novu sezonu serije Sluškinjina priča, Foto: Sluškinjina priča/serija
U novoj shemi slijedi i 6. sezona epske sage, Foto:  Vikinzi/serijaAmbicija, izdaja, žestoki sukobi i u 5. sezoni uzbudljive serije, Foto: Milijarde/serijaPred nama je 21. sezona popularne britanske kriminalističke serije, Foto: Umorstva u Midsomeru/serija6. sezona donosi nove izazove vrhunskom stručnjaku za izvlačenje slavnih iz problema , Foto: Ray Donovan/serijaDonosimo i 22. sezonu nagrađivane BBC-jeve kriminalističke serije, Foto: Nijemi svjedok/serija

Petkom idu krimi serija i dvije hit strane serije. Subotnji je prime-time večer za vrhunske strane dokumentarce ili blockbuster, potom avanturistički strani dokumentarni film i čak tri hit serije, a nedjelja za Film s 5 zvjezdica i kostimiranu seriju oko 21:30, te late-nigt showa Grahama Nortona i glazbeni dokumentarac.

Kad je pak riječ o sportskom programu na Drugom, glavni aduti bit će Zimske olimpijske igre te nogometno SP-u, u studenom 2022. u Kataru.

Jesen otvaramo prijenosom najstarije sportske priredbe u Hrvatskoj - Memorijalom Borisa Hanžekovića, a na ekrane se vraća i najelitnije europsko klupsko natjecanje - nogometna Liga prvaka. Uz novu sezonu domaće košarkaške lige i svjetskog skijaškog kupa gledatelji će moći uživati i u međunarodnoj biciklističkoj utrci CRO Race koja kroz šest etapa voženih diljem Hrvatske u svijet šalje prekrasnu promocijsku razglednicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!