09:21 / 28.06.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Odgođen Fantastic Zagreb Film Festival - početak fantastičnog ljeta u gradu

Foto: 2018.fantastic-zagreb.com

Foto: 2018.fantastic-zagreb.com

Foto: - / -

Iz godine u godinu sve bogatiji filmski program privlači publiku na najatraktivnije zagrebačke otvorene lokacije.
Fantastic Zagreb Film Festival, najveći festival fantastike i žanrovskog filma u regiji filmofilima i ljubiteljima fantastike i žanrovskog filma donosi prave filmske poslastice! Trebao je početi danas, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta otvaranje je prebačeno za subotu, 30.6. u 21:15 na ljetnoj pozornici Tuškanac.

U čak 11 festivalskih dana ljubitelji znanstvene fantastike, trilera, fantasy filma, akcije, psihološke drame, filma strave, animea itd mogu pogledati niz intrigantnih i najnovijih filmova kao i kultne žanrovske klasike proslavljenih autora.

Iz godine u godinu sve bogatiji filmski program privlači publiku na najatraktivnije zagrebačke otvorene lokacije. Dugo zaboravljenu Ljetnu pozornicu Tuškanac, nakon četrdeset godina, otvorio je upravo Fantastic Zagreb Film Festival. U šumi, desetak minuta od središta grada, mistične atmosfere i ugođaja kao stvorenog za uživanje u fantastičnim filmovima, Ljetna pozornica Tuškanac iz večeri u večer privlači vojsku filmofila na projekcije u predivnom prirodnom okruženju.

Fantastic Zagreb je i ponosni organizator Europskog žanrovskog foruma (EGF) u suradnji s Black Nights Film Festival (Tallinn), Night Visions Film Festival (Helsinki) i Screen Division (Paris). Osnovna ideja iza ovog projekta je razvoj, promocija i podrška talentima u regiji s ciljem odabira projekata i autora s najvišim potencijalom i njihovo mentorstvo.

Naša želja bila je da grad Zagreb dobije ne samo veliki žanrovski filmski festival već i prvi open air filmski festival te da kroz niz atraktivnih projekcija i događanja grad saživi s festivalom. Na taj način obogatili smo kulturnu i ljetnu turističku ponudu Zagreba, uz naglasak na fantastične otvorene lokacije, poručuju organizatori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!