Odgojiteljice iz vrtića stale na daske koje život znače

16:54 / 04.04.2022.

Autor: Zrinka Perić, Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Jedinstvena predstava

Jedinstvena predstava

Foto: HTV / HRT

Jedinstvena dječja predstava odigrana je u Vinkovcima. Prvi put na daske koje život znače stale su odgojiteljice iz jednog vinkovačkog vrtića koje, ne samo što su predstavu režirale i u njoj glumile, nego su same izradile i sve kostime i cijelu scenografiju. Predstava je oduševila mališane, a ulaznice u sva tri dana bile rasprodane!

Veseli patuljci, lijepa Snjeguljica, zla vještica te zgodni princ i strašni vuk - oduševili su vinkovačku publiku.

- Sama tematika je već poznata bajka, ali sam kompletno izmijenila tekst, ja sam ga napisala i režirala, a ono što je jedinstveno je to što što smo svi debitanti. Ja se mnogo godina bavim glumom, ali sam sad prvi puta režirala, kaže Mirjana Galić, redateljica i odgojiteljica u Dječjem vrtiću Vinkovci.

Prvi put na daske koje život znače stale su odgojiteljice iz vinkovačkog dječjeg vrtića. U ulogama glumica odlično su se snašle.

- Nekako kad maknemo ograničenja koja imamo u sebi onda svašta možemo. Ja sam dobila ulogu patuljka koja je na neki način suprotna mom karakteru, jedan zbunjeni lik što je meni bio veliki izazov i moram priznati da smo uživali, kaže Monika Dragun, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Vinkovci.

- Zla je uloga, ali poanta priče je da svako zlo može biti dobro pa se tako i zla kraljica može pretvoriti u dobru kraljicu, kaže Silvija Peras, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Vinkovci.

- I u Hrvatskoj mislim da je ovo prvi puta na ovakav način postavljeno, da su sve odgojiteljice iz vrtića i pedagoginje napravile i scenarij i režiju, kaže Suzana Zidar, ravnateljica u Dječjem vrtiću Vinkovci.

Same su čak osmislile te izradile kostime i cijelu scenografiju za predstavu.

- Kada vi čujete dječje glasove, kada čujete taj smijeh i zadovoljstvo, znate da ste učinili pravu stvar, kaže Marija Kovač, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Vinkovci.

A njih su oduševile. Prepuno kazalište orilo se od dječjeg smijeha.

- Najviše mi se svidjelo kada su patuljci pustili Snjeguljici da uđe u njihovu kuću, kaže Ruža Andrić,Vinkovci.

Maštovite tete napravile su odličan posao, bar tako kaže najiskrenija publika. Jer ovi mali Vinkovčani dali su im čistu peticu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!