Održan Festival skulptura u pijesku

01.07.2022.

20:45

Autor: Ivana Perić/T.V./Dnevnik/HRT

Održan Festival skulptura u pijesku

Održan Festival skulptura u pijesku

Foto: HTV / HRT

Rajska plaža u Loparu, na otoku Rabu, idealna je za umjetnike koji rade - s pijeskom. I ovog je ljeta održana jedinstvena manifestacija - Festival skulptura u pijesku. Ove su godine okupljeni sudionici izrađivali kreacije od zlatnožutog loparskog pijeska na temu serijala Ratovi zvijezda. Pobjedu je odnijela skulptura Borba Jedaja koju su izradili hrvatski umjetnici. 

- Na ovoj Rajskoj plaži u Loparima nalazi se 6 velikih skulptura od pijeska koje je četiri dana radilo 9 umjetnika, javila je u središnjem Dnevniku HTV-a Ivana Perić.

- Drago nam je da smo 11-tu godinu za redom mogli biti domaćini ovog festivala u prekrasnom ambijentu Rajske plaže. Moram reći da ovaj festival pobuđuje veliku pažnju i turista i brojnih umjetnika koji nam se iz godine u godinu vraćaju i kao takav je izvrsna promocija naše destinacije, rekao je Marin Mušćo, direktor TZ-a Lopara.

Ove su godine prvo mjesto na festivalu osvojili umjetnici iz Hrvatske - August Popijač i Maksimilijan Vučinović - sa skulpturom  Borba Jedaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!