Održana svečana premijera filma 'Moj dida je pao s Marsa'

19.03.2019.

11:18

Autor: Mirna Farkaš Salamon/V.M./HRT

Lana Hranjec

Lana Hranjec

Foto: - / -

Djed djevojčice Une je zapravo izvanzemaljac kojeg su oteli drugi izvanzemaljci, a u potrazi joj pomaže mrzovoljni robot Dodo. Kratak je to sadržaj filma 'Moj dida je pao s Marsa' premijerno prikazanog sinoć u Zagrebu.
Djed djevojčice Une je zapravo izvanzemaljac kojeg su oteli drugi izvanzemaljci, a u potrazi joj pomaže mrzovoljni robot Dodo. Kratak je to sadržaj filma 'Moj dida je pao s Marsa' premijerno prikazanog sinoć  u Zagrebu.
Kombinacija animacije, specijalnih efekata i glume spojila se u dječji znanstveno-fantastični film 'Moj dida je pao s Marsa', a na premijeri, dvorane kina Kaptol Butik bile su prepune.

- Film mi se jako svidio, produkcija je odlična i ima dobru pouku; efekti su bili odlični, pogotovo kada je bio dida zarobljen, dojmovi su nekih od premijernih gledatlja.

Lani Hranjec, koja tumači ulogu Une, ovo je prvi dugometražni igrani film, a djeda koji je pao s Marsa glumi norveški glumac Niels Ole Oftebro.

- Glumio sam na hrvatskom, ali u samo nekoliko tjedana nisam ga mogao naučiti da zvučim kao da sam iz Hrvatske, pa su me sinkronizirali. Ispalo je odlično, kaže Nils Ole Oftebro.

- Savršena avantura i jako je zanimljivo, a Niels je jednostavno tako drag čovjek. Jako sam sretna što sam ga sad ovdje vidjela jer mi je falio, ističe, pak, Lana Hranjec.

Dječji znanstveno-fantastični film rijetka je pojava u hrvatskoj kinematografiji, pa su za ovaj film bila potrebna dva redatelja.

- Marina se uglavnom bavila glumcima, a ja sam se bavio tehničkim aspektom snimanja, kaže Dražen Žarković, koji je redateljski posao podijelio s Marinom Andree Škop.

- Najbitnije je bilo to što je s ekipom komunicirala samo jedna osoba u jedno vrijeme, dodaje redateljica Marina Andree Škop.

- Ovo je prva koprodukcija Norveške i Hrvatske, a suradnja je bila toliko dobra da se nadamo da će se nastaviti, poručuje, pak veleposlanica Kraljevine Norveške Astrid Versto. Moj dida je pao s Marsa odličan je primjer europske koprodukcije jer je, uz Norvešku i Hrvatsku, u ovom je filmu sudjelovalo još pet europskih zemalja, a film je stajao milijun i 250 tisuća eura.

Od danas je film 'Moj dida je pao s Marsa', čiji je koproducent i HRT, u kinima diljem Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!