Opatija u ritmu senzualnih latino-afro plesova

04.06.2022.

16:34

Autor: Nikolina Gerek/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Senzualni plesovi u Opatiji

Senzualni plesovi u Opatiji

Foto: HTV / HRT

Opatija je po četvrti put u znaku senzualnih plesova. Svjetski latino instruktori tri dana borave u Opatiji. Uz nove plesne korake, možete sudjelovati i u tematskim zabavama.

Šestotinjak sudionika festivala uživalo je u senzualnim pokretima latino-afro plesa.

- Bachata je nekako slično kao iz Dominikanske Republike, s Kariba, a kizombe je više afričkog podrijetla iz Angole. Jedna se s drugom dobro spajaju tako super među sobom, govori direktor Summer sensual festivala Vladimir Semenčić.  

Većina plesača su stranci koji su stigli iz dvadesetak zemalja.

- Dio su profesionalci to su edukatori, znači artisti koje dovodimo da uče ljude, a većinom su hobisti, dodaje Semenčić. 

Gaby i Estefy uspješni su akrobatski par već dvanaest godina.

- Mi smo europski prvaci u salsi i dva puta španjolski šampioni. U svijetu smo treći, a osvojili smo Svjetski bachata masters u Dominikanskoj Republici, govori Estefy, plesač i edukator iz Španjolske. 

Jedna je radionica bila posvećena i plesnom bontonu.

- Najbolji džentlmen uvijek mora staviti partnericu na prvo mjesto, misliti o njoj, a on mora izgledati dobro, mirisati dobro, uvijek imati osmijeh i samopouzdanje te uvijek biti ljubazan, ističe plesač i edukator iz Dominikanske Republike Rudi Lopez

- Nijedan džentlmen ne može biti džentlmen ako nema damu, bilo bi korisno da se priključe jer imamo natjecanje, biramo best džentlmena festivala, kaže organizatorica Summer sensual festivala Ivona Bene

Spremna je i tematska plesna večer.

- Ove godine nam je dress code crno i bijelo. Naravno, što je simbol Jamesa Bonda koji je opet sinonim za džentlmena, dodaje Bene. 

Ne stignete li na ples u Opatiju, u nedjelju će se plesati i na trsatskoj Gradini. A ovim je profesionalnim plesačima iduća destinacija, Rovinj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!