Osijek okuplja najbolje mačevaoce Hrvatske

21.08.2020.

17:40

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT

-

-

Foto: - / -

Mladi i vještina koja datira iz prošlosti - pozivnica su za događaj koji će se za vikend održati u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt.
Mladi i vještina koja datira iz prošlosti - pozivnica su za događaj koji će se za vikend održati u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt. Okupit će se ondje ponajbolji mačevaoci Hrvatske.

U skromnim prostorima kluba vježba se sve u 16! Iako ima tek 12 godina, Mia Stojčić već ima deset medalja i s nestrpljenjem očekuje nova odličja!

- Planiram još puno zato što mačevanje me čini posebnom i jednostavno to volim - kaže Mia.

A mladost i energija pršte iz svakog člana, pa njihovim trenerima nije lako.

- Osijek ima jako darovitu djecu i kroz ove godine je prošlo jako puno djece, a kako je raditi s njima, to vam je nekad da umrete od smijeha, a nekad i ovo malo kose počupam s glave - priznaje trener Igor Radošević.

S nestrpljenjem se u Osijeku očekuje četrdesetak mačevalaca koji će u atletskom tunelu Gradskoga vrta pokazati svoja umijeća. No, najprije će na kampu biti održane taktičko-tehničke pripreme, a nakon toga slijedi fensing maraton.

- To je jedna specifična, nije natjecateljska kategorija kakva u svijetu postoji, nego maraton je, znači po određenom ključu će se natjecatelji boriti i stjecati bodove i vidjet ćemo tko će dalje otići do, na kraju, finalne borbe - objašnjava Branko Lozančić, predsjednik i trener MK Dmitar Zvonimir, Osijek.

Sve će pratiti i službeni liječnik kampa koji natjecatelje upozorava na epidemiološke mjere.

- Ovdje si dajemo truda, nabavili smo sve što nam treba već davnih dana i pripremamo se doista da to odradimo onako kako to treba, onako kako to klub zaslužuje i svi natjecatelji - kaže liječnik kampa dr. Nikola Kraljik.

A među natjecateljima je i mladi osječki reprezentativac Ivan Mikodanić. Mačevanja se itekako zaželio jer je posljednji put nastupio u veljači na Europskom prvenstvu.

- Mislim da će mi ovaj kamp super doći zato što sam zbog ove korona situacije jako ispao iz forme kao i većina sportaša pa će mi kamp pomoći u početku sezone - kaže Ivan.

Nažalost, posjetitelji neće moći uživo pratiti fensing maraton, no zato su tu društvene mreže, pa će ljubitelji mačevanja ipak doći na svoje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!