Osječani ispratili ljeto

01.09.2021.

17:04

Autor: Renata Ostović/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Osječka ljetna noć

Osječka ljetna noć

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Posljednjega vikenda u kolovozu Osječani već tradicionalno obilježavaju simboličan završetak ljeta Osječkom ljetnom noći. No ove je godine zbog najave lošeg vremena i kiše, manifestacija održana sinoć, posljednjega dana kolovoza.

Mnogi su u posljednju ovogodišnju Osječku ljetnu noć krenuli na Trgu Ante Starčevića, slušajući zanimljive legende grada Osijeka. I na trenutak se vratili u misterioznu prošlost.

- To su priče koje su ili malo mračnije ili malo veselije. Bilo je svega u povijesti našega grada, rekla je Veronika Završki, turistička vodičica.

Korak dalje od središnjega trga - pjesma.

- Priključili smo da unesemo malo raspoloženja u taj grad koji je neraspoložen zbog situacije zbog korone, rekao je Silvestar Vrček, voditelj "Vesele grupe", Osijek.

A na Promenadi, najljepšoj europskoj šetnici uz rijeku - rijeka ljudi.

Za mnoge je godinama Osječka ljetna noć ulični događaj koji se ne propušta. A sinoćnja ugodna kolovoška večer i bogata ponuda prepoznatljivih proizvoda lokalnih obrtnika te mini sajam osječkih vinara - pozivnica koja se ne odbija.

Nastavljajući tradiciju druženja, zabave i uživanja u gradskom điru na osječkim ljetnim noćima, posjetitelji su sa stilom ispratili ovogodišnji kolovoz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!