Osječki Advent najljepši u Hrvatskoj po anketi portala gradonačelnik.hr

13.01.2022.

14:20

Autor: Hina/HRT

Osijek

Osijek

Foto: Grad Osijek / -

Prema anketi koju je na Facebooku proveo portal gradonačelnik.hr osječki Advent proglašen je najljepšim u konkurenciji 36 prijavljenih gradova i osam općina iz cijele Hrvatske, priopćeno je u četvrtak iz Ureda osječkog gradonačelnika Ivana Radića.

Glasovanje je trajalo od 4. do 12. siječnja, a osječki je Advent u tih devet dana dobio 27.225 lajkova od 110.000 koliko je ukupno dodijeljeno svim natjecateljima.

Slike osječkog adventa podijeljene su više od 3000 puta, podrška je iskazana i u više od 6000 komentara, a prema podatcima portala gradonačelnik.hr na taj način je sudjelovalo gotovo 278.000 ljudi, navode iz iz Ureda osječkog gradonačelnika.

Gradonačelnik Radić zadovoljan je da je osječko "Adventiranje" dobilo potvrdu kao najljepše i najbolje u Hrvatskoj i to u velikoj anketi, u kojoj je sudjelovalo oko 100.000 ljudi.

Podsjetio je i da je na traženje građana, ali i ugostitelja, Adventiranje u Osijeku bilo produženo te napomenuo kako je Osijek u prosincu ostvario sedam posto više turističkih noćenja nego rekordne 2019.

Osječki Advent počeo je 2. prosinca 2021., na Dan grada Osijeka, a odvijao se na 14 različitih lokacija diljem grada. Uz Festival svjetla i bogati glazbeni program te ugostiteljsku ponudu posebno iznenađenje i najveća atrakcija je bio Sky view, 35-metarski i najveći panoramski kotač u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!