13:39 / 26.11.2019.

Autor: Katharina Barač-Perošević/IMS/T.V./HRT

Osječki ZOO vrt bogatiji je za nove stanare

-

-

Foto: - / -

Pjegasti Branko i Roko stigli su iz Bujona i Amsterdama prije mjesec dana i brzo su prihvatili novi dom. Riječ je o pjegastim hijenama.
Osječki ZOO vrt bogatiji je za nove stanare. Pjegasti Branko i Roko stigli su iz Bujona i Amsterdama prije mjesec dana i brzo su prihvatili novi dom. I dok je Roko uspješno izbjegavao našu kameru, Branko nas je počastio svojim društvom.

Riječ je o pjegastim hijenama, koje su najveće od triju vrsta koje postoje u prirodi. Poput svih hijena, i ove su osim po građi tijela prepoznatljive po svom glasanju koje nalikuje smijanju.

- Mi to gledamo kao smijeh i tako čujemo međutim to nije smijeh i tada se životinje ne smiju nego one jednostavno javljaju članovima svoga čopra da je hrana u blizini, objašnjava Tatjana Elez, edukatorica u osječkom ZOO vrtu.

- Vole jesti govedinu i piletinu, s time ih hranimo, a jedu u biti i kosti.One su u biti strvinari, ali su i lovci, kaže Goran Kamenko, timaritelj u osječkom ZOO vrtu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!