Ostalo je još samo nekoliko sati do spektakla u Opatiji

19.02.2022.

16:31

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Javljanje iz Opatije

Javljanje iz Opatije

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Opatija je večeras domaćin Dore - izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Na pozornici u opatijskoj dvorani "Marino Cvetković" nastupit će 14 izvođača, a pobjednička pjesma predstavljat će nas 10. svibnja u polufinalu Eurosonga u Torinu. Što nas sve večeras očekuje, provjerila je naša riječka ekipa. 

- Još nas nekoliko sati dijeli od jednog od najvećih glazbeno-scenskih spektakala u Hrvatskoj, riječ je o najnovijem izdanju Dore - hrvatskog izbora za pjesmu Europe. Scena je spremna, izvođači su spremni, ekipa HRT-a itekako spremna, rekla je u javljanju za Regionalni dnevnik  HRT-ova Ivana Perić.

- Jedna čekam da u 20.10 sati počne prijenos Dore 2022. i da svi izvođači pokažu što su pripremali ovih tjedana i mjeseci i da nađemo tko je taj koji će nas predstavljati u svibnju u Torinu, rekao je Tomislav Štengl, voditelj projekta Dora 2022.

- 14 izvođača, različitih žanrova, od dancea, popa, balade do soula, za svakoga ponešto. Oni su bili super, radili su puno, napravili smo najbolje što smo mogli, sad ćemo vidjeti gdje smo, dodao je Štengl.

Sve pjesme s Dore 2022. moći će se slušati i na posebnom glazbenom CD-u za koji je zaslužna Croatia Records.

- Ponovno 14 dobrih pjesama na CD- koji je od sutra dostupan na društvenim mrežama i u dućanima. Očekujemo fer i dobru borbu večeras i naravno aplauz za pobjednika, rekao je Želimir Babogradec iz Croatia Recordsa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!