14:01 / 18.08.2020.

Autor: Hina

Otkazan koncert Bajage i instruktora u Šibeniku

Foto: Arhiva/Tibor Jurjevic/PIXSELL

Foto: Arhiva/Tibor Jurjevic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Koncert Bajage i instruktora u Šibeniku pridružio se ovogodišnjim masovnim otkazivanjima koncerata i festivala zbog epidemije koronavirusa.
Koncert srpskog rock sastava Bajage i instruktora, koji se nakon više od 30 godina trebao ponovno održati u Šibeniku 21. kolovoza, otkazan je do daljnjega, izvijestili su u utorak iz Udruge PARK.

"Došli smo do birokratske prepreke koja je stopirala koncert. Radi se o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u Europskoj uniji", naveli su u priopćenju iz udruge PARK.

Organizatori su istaknuli da je koncert zaustavljen unatoč tome što su prikupili sve dozvole za njegovo održavanje u okolnostima epidemije koronavirusa, pa i zeleno svjetlo lokalnih Stožera civilne zaštite za povećanje broja publike za održavanje koncerta na otvorenom.

Tako se, dodali su, koncert Bajage i instruktora u Šibeniku pridružio ovogodišnjim masovnim otkazivanjima koncerata i festivala zbog epidemije koronavirusa koja je poharala industriju događaja, a njihove organizatore, kako tvrde, dovela do ruba egzistencije.

"Sigurni smo da je na kraju bolje da Bajagu i Instruktore ugostimo iduće godine kad ćemo moći napraviti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za ugrozu publike", najavili su.

Posjetiteljima koji su kupili ulaznice u pretprodaji omogućen je povrat novca, no iz Udruge PARK poručuju da, ako žele podržati rad udruge i pomoći u pokrivanju dosadašnjih troškova organizacije otkazanog koncerta, to mogu učiniti tako da novčanu vrijednosti ulaznice doniraju udruzi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!